На Сумщині затримали матір, яка покинула в лікарні новонароджену дитину

На Сумщині затримали матір, яка покинула в лікарні новонароджену дитину

05.12.12 12:58 0 1241
В Білопіллі, Сумська область, правоохоронці розпочали кримінальне провадження стосовно 22-річної дівчини, яка втретє народивши, покинула свою доньку в лікарні. Коли ж повернулась додому сказала рідним, що поховала маленьку.

22-річна жителька району славилась по селу не з позитивного боку. В свої роки мала вже два сина. Але їх вихованням не займалась. П’янки, гулянки, товариші по чарці. Так і вийшло, що діточки залишились напризволяще. Старшого, 4-річного хлопчика, виховує її свекруха, тому що мати позбавили батьківських прав. Та дівчина клялась, що з другого сина, 3-річного Тарасика, зробить справжнього чоловіка. Але нині хлопчик знаходиться в будинку малюка, а в суді – чергова справа щодо позбавлення дівчини батьківських прав.

Та на цьому вона не зупинилась. Завагітніла втретє. За здоров’ям не слідкувала, пила, гуляла, хворіла і не лікувалась. Пологи почались передчасно. Майже на сьомому місяці, дівчина потрапила в пологовий будинок. Народила двох дівчаток. Але їх стан здоров’я бажав кращого. Немовлятка з’явились на світ з діагнозом реалізація внутрішньоутробної інфекції, вроджена пневмонія, кон’юнктивіт обох очей. Вага новонароджених: 700 та 900 грамів. Та, що була поменше, на сьому добу померла в пологовому будинку. За станом здоров’я друга дівчинка була переведена в реанімаційне відділення дитячої обласної клінічної лікарні. Дитину привезли без матері. Надали першу допомогу, помістили в кювез. Мати прийшла навідати доньку на другий день. Як кажуть лікарі, подивилась на неї та поцікавились, що необхідно придбати. Їй надали список предметів по догляду і це був перший і останній раз, коли лікарі та рідна донька побачили матір.

Дівчинка 17 днів перебувала в реанімації, потім була переведена у відділення патології новонароджених недоношених дітей. Через 10 днів після надходження дитини, лікарнею, спільно з співробітниками міліції, був складений акт про дитину, покинуту в закладі охорони здоров’я. А «дбайлива» матір повернулась додому та розповіла всім, що... поховала обох діточок. При цьому навідувалась у органи місцевої влади, щоб отримати гроші і за пологи, і за поховання. Коли співробітники кримінальної міліції у справах дітей поцікавились, чому ж вона так вчинила, та відповіла: «Що я папуга кожному відповідати, де мої діти?»

Нині стосовно дівчини розпочато кримінальне провадження за ст. 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною). Їй загрожує до п’яти років позбавлення волі. Але горе-мати каже, що коли заробить грошей, тоді і забере дитинку. Маленька ж поки що знаходиться в лікарні та йде на поправку. Вона набрала вагу до 1360 грамів. Випишуть немовля, коли її вага становитиме не менше двох кілограмів. Медики переконані, що дівчинка обов’язково одужає.

СЗГ УМВС в Сумській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ