На Рівненщині районі готуються до будівництва ТЕС, яка працюватиме на енергетичній вербі

На Рівненщині районі готуються до будівництва ТЕС, яка працюватиме на енергетичній вербі

05.12.12 13:33 0 1241
Нині в Дубровицькому районі готуються до будівництва ТЕС, яка працюватиме на енергетичній вербі. На реалізацію цього біоенергетичного проекту залучатимуть іноземні інвестиції. Їх спрямують на вирощування, збирання та переробку альтернативного палива. Тим часом Рівненщина зробить внесок у розвиток зеленої енергетики банком землі. На переконання експертів Держінвестпроекту, наш регіон – один із найцікавіших, оскільки в краї є заболочені площі для вирощування «енергетичних» рослин, а також власні розсадники верби, які нині закладені на 30 гектарах.

За дорученням заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, в Дубровицькому районі вже підібрали понад три тисячі гектарів цілісного масиву, який готовий до вирощування енергокультур. До весни, а саме тоді необхідно висаджувати вербу, тут підшукають ще тисячу гектарів надмірно зволожених закинутих земель. Ще 8 тисяч гектарів малородючих ґрунтів підберуть у сусідніх районах, адже звозити щепу економічно вигідно лише на відстань до 200 кілометрів. Тож місцеві громади шукають компактні площі під вербові плантації, врожаї яких стануть альтернативним паливом для виробництва дешевої електроенергії та тепла. Нині в Дубровицькому районі розглядають два варіанти його використання – будівництво тепломагістралей та обігрів помешкань жителів райцентру або ж зведення теплиць. Останній проект дозволить ще більше пожвавити внутрішній ринок, переконаний голова Дубровицької райдержадміністрації Олександр Шатов. Адже суміжно розвиватимуться підприємства, які виготовлятимуть торфосуміші для вирощування екологічно чистої продукції.

Довідково: у рамках співпраці Рівненщини з Держагентством з інвестицій та управління національними проектами України в області вже впроваджується проект будівництва оптового сільськогосподарського ринку та перинатального центру. Використання біомаси є одним із пріоритетних напрямів держполітики, тож біоенергетичний проект теж координують столичні експерти. Всі напрями обумовлені в угоді про співпрацю, яку підписали голова облдержадміністрації Василь Берташ та голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ