Івано-Франківщина: У Тлумачі відкрито пам’ятник Івану Макуху

Івано-Франківщина: У Тлумачі відкрито пам’ятник Івану Макуху

05.12.12 17:45 0 1500
У м. Тлумачі урочисто відкрили пам’ятник міністру внутрішніх справ Західноукраїнської Народної Республіки Івану Макуху. Іван Макух, який був надзвичайно відомою і авторитетною фігурою у Західній Україні першої половини ХХ століття, народився на Львівщині, але тривалий час жив та працював у Тлумачі.

У прикарпатському місті і сьогодні пам’ятають про це.

На будинку Івана Макуха, де нині знаходиться Тлумацька міська рада, встановлено меморіальну дошку, є вулиця його імені. Міська рада заснувала премію ім. Івана Макуха з історії, краєзнавства та права.

Відкриваючи пам’ятник Івану Макуху, представники обласної, районної та міської влади висловили переконання у тому, що дана подія є вагомим внеском у справу збереження національної пам’яті, відновлення імен осіб, які поклали свої життя на вівтар боротьби за українську державність.

Після урочистостей з нагоди відкриття пам’ятника у районному Будинку культури відбулася презентація книги місцевого краєзнавця Михайла Дземана "Іван Макух, адвокат з Товмача – міністр ЗУНР". Автор розповів присутнім про особливості праці над створенням такого видання. Своїми думками про книгу та непересічну постать Івана Макуха поділилися голова Тлумацької райдержадміністрації Василь Сенів, голова районної ради Михайло Вишневський, головний редактор РВК «Злагода», депутат районної ради Зіновій Штурнак, директор Тлумацької ЗОШ І-ІІІ ст. Володимир Посацький, колишній міський голова Михайло Ковбас.

Примітка:

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Звернення головного ...

КОМЕНТАРІ