У Луцьку реорганізовується медична галузь

У Луцьку реорганізовується медична галузь

05.12.12 21:07 0 1619
Про роботу комунального закладу „Луцька амбулаторія загальної практики-сімейної медицини доповідав членам виконавчого комітету головний лікар комунального закладу «Луцька амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Володимир Лотвін.

Він повідомив, за 2011 рік та 10 місяців 2012 року комунальний заклад „Луцька амбулаторія загальної практики-сімейної медицини” (далі Амбулаторія) був утворений на базі структурного підрозділу Луцької міської поліклініки №1 і з 01 квітня 2006 року почав роботу як самостійний амбулаторно-поліклінічний заклад з правом юридичної особи.

В Амбулаторії створена первинна профспілкова організація, з трудовим колективом укладений колективний договір, який зареєстрований у встановленому порядку. В закладі є Інтернет, власна веб-сторінка, електронна пошта, локальна комп’ютерна мережа.

Амбулаторія знаходиться у віддаленому мікрорайоні міста Луцька – Вересневе, за адресою вул.Корольова, 3 та обслуговує населення даного мікрорайону в кількості 4,5 тис. чоловік, з них дітей до 18 років – близько тисячі.

В Амбулаторії працюють сімейні лікарі, стоматолог, гінеколог, функціонує денний стаціонар на 6 ліжок, кабінет профщеплень, фізіотерапевтичний кабінет, клінічна лабораторія, тобто є все для надання населенню медичної допомоги на первинному рівні.

В червні 2012р. заклад був акредитований на вищу категорію.

З 21 серпня 2012 року у складі комунального закладу працює сімейна амбулаторія на вул. Стрілецькій, 37, яку було створено з метою наближення медичної допомоги 4,5 тисячам мешканців мікрорайону Вишків.

Там працює два сімейні лікарі, дві медичні сестри загальної практики - сімейної медицини, реєстратура, процедурний кабінет.

В сімейній амбулаторії можна отримати консультацію сімейного лікаря, викликати лікаря на дім, провести ЕКГ- дослідження,0 загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, аналіз крові на вміст глюкози, а у випадку тимчасової непрацездатності - відкрити листок непрацездатності.

В процедурному кабінеті можна отримати курс призначених сімейним лікарем ін`єкцій, зробити інгаляції, певні види фізлікування.

Відповідно до рішення Луцької міської ради від 26 червня 2012 року

№ 27/27 "Про реорганізацію комунального лікувально-профілактичного закладу "Луцька міська госпрозрахункова поліклініка" з 01 вересня 2012 року в складі закладу працює відділення профоглядів на основі платних послуг.

За вересень-жовтень 2012 року у цьому відділенні прийнято і обстежено 1296 чоловік, виявлено 51 випадок захворювань, що становить 4% від всіх відвідувань. 445 жінок було обстежено на передракові захворювання. Зменшується смертність, збільшується народжуваність – це головний показник роботи.

Міський голова Микола Романюк у заключному слові сказав, що медична галузь реорганізовується, а тому її роботі міська влада надає велике значення. Є певні позитивні напрацювання, які треба продовжувати.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: У Луцьку прийняли міську ...
Наступна новина: У 2012 році на діяльність ...

КОМЕНТАРІ