У Тернополі діятиме дебатний клуб «ДеБатл»

У Тернополі діятиме дебатний клуб «ДеБатл»

05.12.12 21:39 0 1251
У суботу, 8 грудня о 14 год. в приміщенні Українського дому «Перемога», в рамках проекту «Тернопіль – студентська столиця України», відбудеться відкриття дебатного клубу «ДеБатл».

Ідея створення даного клубу належить громадській організації «Файне місто». Тернопільська міська рада підтримує дану ініціативу. На думку міського голови Сергія Надала діяльність такого клубу дозволить молоді навчитись формулювати та висловлювати власну думку. «Дебати в першу чергу передбачають повагу до опонента, толерантність, чесність, рівність можливостей, і одночасно критичне мислення», – зазначив очільник міста.

Клуб «ДеБатл» проводитиме своє засідання щотижнево та розглядатиме актуальні проблеми. За словами керівника громадської організації «Файне місто» Рустама Ергешова на відкритті клубу відбудеться одразу ж турнір, на якому будуть дебатувати на такі теми:

* Нічні клуби - спосіб відпочинку чи деградації?

* Система освіти вищих навчальних закладів - можливість успіху в майбутньому чи застарілий механізм минулого?

* Забезпечення державою роботи для випускників вищих навчальних закладів - примха чи необхідність?

* Молодь до влади - необхідність.

Довідка

Дебати — чітко структурований і спеціально організований публічний обмін думками між двома сторонами з актуальної теми. Цей різновид публічної дискусії учасники дебатів спрямовують на переконання в своїй правоті третьої сторони, а не одне одного. Тому вербальні і невербальні засоби, що використовуються учасниками дебатів, мають на меті отримання певного результату — сформувати у слухачів позитивне враження від власної позиції.

В Україні дебати з'явилися 1994 року, коли міжнародним фондом «Відродження» була започаткована програма «Дебати Карла Поппера».

Одна з небагатьох організацій, яка розвиває дебати в Україні, є ВМГО "Дебатна Академія". Також функціонує ВМГО "Федерація Дебатів України", яка розвивається по території всієї України і наразі діє у Києвській, Запорізькій, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Івано-франківській, Одеській та інших областях.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У листопаді ЛМКП ...
Наступна новина: Поляки пропонують утеплення ...

КОМЕНТАРІ