На Волині за допомогою дітей міліція затримала озброєного чоловіка

На Волині за допомогою дітей міліція затримала озброєного чоловіка

05.12.12 22:11 0 1267
Правоохоронці Волині наразі з'ясовують, чи є зброя нарізною. Також вони подякували школярам за проявлену пильність і вручили подарунки.

Дві учениці Луцького навчально-реабілітаційного центру гуляли парком, аж тут помітили чоловіка, котрий ховав під куртку пістолет. Не зволікаючи, подружки приїхали в обласне управління міліції і повідомили про це черговому.

На місце виїхала слідчо-оперативна група, тож зловмисника оперативно затримали. Чоловік мав при собі газовий пістолет. На запитання правоохоронців: «Звідки зброя?», відповів коротко: «Знайшов. І от саме зібрався здати його в міліцію». Так це чи ні, з’ясовуватиме слідство. Зброю передали на криміналістичну експертизу для встановлення, чи є вона нарізною.

За надання допомоги працівникам міліції при затриманні правопорушника начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук на урочистій лінійці у школі вручив шестикласницям Діані Жук та Іванні Барабошко подяки та подарунки.

– Ми завітали до вас, аби подякувати Іванні та Діані за активну громадянську свідомість та пильність, – наголосив на лінійці Олександр Дмитрович. – Ці дівчатка допомогли затримати озброєного чоловіка, адже розуміли, що із допомогою зброї зловмисники скоюють різноманітні правопорушення, а тому не залишилися байдужими. Своїм прикладом вони показали, як треба діяти в подібних ситуаціях. За це їм велике спасибі. Нині зброя вилучена, і зловмисник обов’язково буде покараний.

Олександр Терещук вручив дівчаткам подяки та подарунки – мобільні телефони.

– Правове виховання дітей – надзвичайно важлива і потрібна справа. А тому і батьки, і вчителі повинні над цим працювати. В органах внутрішніх справ є спеціальний підрозділ – кримінальна міліція у справах дітей, співробітники якого є постійними гостями у школах області. Адже спільними зусиллями ми виховаємо свідому і вірну громадянському обов’язкові зміну, – зазначив він.

Насамкінець керівник обласного Управління міліції пообіцяв, що ця зустріч не буде останньою. Школярики у свою чергу презентували Олександрові Терещуку зроблену власноруч іграшку і пообіцяли, що будуть слухняними, чемними та сумлінними учнями.

Більше про це та інше дивіться о 23.25 у відомчій телепрограмі МВС «Crime news» на «5 каналі».

СЗГ УМВС України

 у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ