В Івано-Франківську вшановували людей з особливими потребами

В Івано-Франківську вшановували людей з особливими потребами

06.12.12 07:51 0 1045
В Народному домі №1 м. Івано-Франківська відбулися обласні урочистості з нагоди Міжнародного дня інвалідів. За дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка на зустрічі з людьми з особливими потребами побували (вислухали прохання, зауваження, пропозиції) начальники профільних департаментів та управлінь ОДА.

Начальник інформаційно-аналітичного управління облдержадміністрації Сергій Каліфіцький та перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький вручили активістам Асоціації інвалідів обласні нагороди - медалі «За заслуги перед Прикарпаттям», спільні грамоти голів ОДА і облради. Вітаємо!

Ганна Гринів, голова громадської організації «Асоціація інвалідів», прозвітувала перед підопічними про проведену роботу. У коментарі місцевим журналістам розповіла, що сьогодні повернулася з Києва з дипломами за два перші і друге місця в конкурсі-виставці творчих робіт ( вишивок), що 3-5 грудня проходила в Українському домі з нагоди Міжнародного дня інвалідів.

Ганна Гринів висловила сподівання на дієвість нової програми «з підтримки, реабілітації людей з особливими потребами, в тому числі дітей», у якій, за її словами, вперше передбачено пільги інвалідам загального захворювання на оплату за компослуги (для сімей з двома або більше інвалідами). Своєю чергою перший заступник голови облради Олександр Левицький запевнив: така комплексна програма соціального захисту населення у 2012-2016 роках прийнята на сесії обласної ради 23 листопада. Все, що буде стосуватися покращення життя інвалідів, «знайде своє фінансове забезпечення в обласному бюджеті».

Довідково

9 серпня Івано-Франківська обласна асоціація інвалідів відзначила своє 20-річчя. Ця спільнота налічує майже 57 тисяч підопічних, в тому числі організації, що покликані забезпечувати права інвалідів праці, війни, чорнобильців, дітей, а також товариства, які об’єднують людей з однотипними вадами.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: У Трускавці ...
Наступна новина: Луцьк: На маршруті № 47 ...

КОМЕНТАРІ