На Івано-Франківщині очевидці знімали грабунок на мобільний телефон

На Івано-Франківщині очевидці знімали грабунок на мобільний телефон

06.12.12 08:05 0 1110
Працівники прикарпатської міліції розкрили тяжкий резонансний злочин, який стався ще наприкінці квітня цього року. Тоді поблизу села Боднарова Калуського району двоє злочинців напали на 64-річного жителя Хмельницького, побили його і заволоділи автомобілем «Фольксваген-Таурег», грошима та цінними речами, що були в салоні позашляховика.

Приватний підприємець їхав на відпочинок у Закарпаття. Дорогою вирішив зупинитися й перепочити. Як уже встановлено, за ним автомобілем пересувалися двоє злочинців, які «вели» майбутню жертву з самого Хмельницького. Вони скористалися зупинкою бізнесмена, накинулися на нього й побили. Немолодий чоловік опирався, але що він міг вдіяти проти значно молодших і фізично сильніших зловмисників?

Один із нападників сів у «Туарег» потерпілого, інший – у свій автомобіль. Грабіжники втекли, але через півтора кілометри з якихось причин залишили чужу дорогу автівку біля залізничного переїзду. Хоча машина була в технічно-справному стані. Перед тим обнишпорили салон, забрали все цінне – дорогий годинник, мобільний телефон, фотоапарат і барсетку, в якій було чотирнадцять тисяч гривень. Можливо, злочинці зрозуміли, що потерпілий викличе міліцію, правоохоронці перекриють дороги, і їм складно буде уникнути викриття.

«Співробітники калуської міліції працювали над розкриттям цього злочину разом із колегами з управління карного розшуку обласного УМВС, – розповідає начальник Калуського МВ УМВС підполковник міліції Олександр Крутий. – У Львів виїхала оперативна група, яка затримала двох місцевих жителів, підозрюваних у вчиненні нападу на хмельницького підприємця. Один із них був засуджений Дніпропетровським судом до десяти років позбавлення волі саме за серію незаконних заволодінь транспортними засобами. Після вчинення пограбування в Боднарові він виїхав в Італію, звідки повернувся через три місяці. На час розслідування зловмисник перебуватиме під вартою.

Не можу не відзначити такий факт: напад вчинено обабіч пожвавленої траси; люди, які проїжджали повз, бачили, як двоє чоловіків гамселять третього, значно старшого від них. І ніхто не зателефонував у міліцію, більше того – дехто… знімав це «кіно» на відеокамеру свого мобільного телефону. Така от людська байдужість».

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі з 10 грудня на ...
Наступна новина: В Чернівцях організували ...

КОМЕНТАРІ