Представники «Шеврону» обговорили перспективи розробки і видобування сланцевого газу у Львівській області

Представники «Шеврону» обговорили перспективи розробки і видобування сланцевого газу у Львівській області

06.12.12 09:06 0 1161
5 грудня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів зустріч з делегацією представників компаній «Шеврон» (США) на чолі з регіональним менеджером  паном Пітером Кларком.

Мета зустрічі – обговорення перспектив розробки і видобування сланцевого газу у Львівській області та подальша співпраця з вивченням проблем, пов’язаних з впровадженням інвестиційних проектів.

Під час зустрічі Богдан Матолич зазначив, що енергетичні потреби є надзвичай актуальними для нашого регіону: «Ми знаходимося в пошуку альтернативних джерел опалення, тому розглядаємо декілька варіантів – це гідроенергетика, вітрова енергетика. Також як варіант енергоефективного  джерела опалення розглядаємо і  кам’яне вугілля, адже у нашому регіоні знаходиться великий вугільний басейн».

Богдан Матолич зауважив, що всі можливості пошуку альтернативних видів опалення  потрібно розглядати в комплексі, і влада Львівщини готова до цього. Однак у питанні  видобутку сланцевого газу пріоритетною залишається екологічна складова: « Ми повинні стовідсотково бути впевненими, що ці роботи будуть екологічно безпечним для мешканців нашої області», – наголосив Б. Матолич.

Водночас Пітер Кларк запевнив, що «Шеврон» — це всесвітньовідома компанія, яка не  може ризикувати своїм позитивним  іміджем: «Тому маємо намір у своїй роботі використовувати тільки найякісніші сучасні технології», – сказав П. Кларк.

Довідка:

«Chevron Corporation» (Шеврон Корпорейшн) – п’ята у світі найбільша інтегрована енергетична компанія. Діяльність корпорації зосереджена в нафтогазовій сфері, включаючи розвідку та видобуток. Понад 75% від обсягу видобутку вуглеводнів корпорації припадає на діяльність поза межами США у 27 країнах світу.

Корпорація «Шеврон» — друга після ExxonMobil інтегрована енергетична компанія США, одна з найбільших корпорацій в світі. Компанія займає 5 місце в Fortune Global 500 (січень 2009). Входить в список Fortune 1000 за підсумками 2005 року (3-е місце). Штаб-квартира розташована в місті Сан-Рамон, Каліфорнія (США).

Заснована 1879 року в місті Піко-Каньйон, Каліфорнія. У 2001 році поглинула компанію Texaco, отримавши найменування ChevronTexaco. У 2005 році повернулася до колишнього найменування.

Компанія веде видобуток нафти в різних регіонах світу. Їй належить низка нафтопереробних підприємств, а також велика мережа автозаправних станцій.

Доведені запаси нафти Chevron складають 13 млрд барелів.

Навесні 2012 року було офіційно оголошено про те, що Chevron разом з Shell стали переможцями в конкурсі на розробку Олеської і Юзівської площ, планується що саме ці компанії видобуватимуть сланцевий газ в Україні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: На озеленення Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ