У Львові відбулась презентація каталогу виставки «Портрети Великих князів і вельмож Литовських з українських музеїв»

У Львові відбулась презентація каталогу виставки «Портрети Великих князів і вельмож Литовських з українських музеїв»

06.12.12 11:35 0 1278
5 грудня в приміщенні Музею «Палаццо Бандінеллі» відбулась презентація каталогу виставки «Портрети Великих князів і вельмож Литовських з українських музеїв».

В презентації каталогу взяли участь начальник головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації облдержадміністрації Ірина Романів,  аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Дайва Дапшєнє, директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський, представники музеїв Вільнюса (Литовська Республіка) та Мінська (Республіка Білорусь).

Ірина Романів від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Костюка висловила подяку укладачам каталогу та організаторам виставки «Портрети Великих князів і вельмож Литовських з українських Музеїв» за титанічну працю та збереження спільної культурної спадщини Литви й України.

«Я пишаюся тим, що наші земляки, зокрема музейники, прославляли українську історію, культуру, мистецтво за кордоном. Дозвольте, від імені Михайла Дмитровича Костюка, запевнити вас, що обласна державна адміністрація й надалі продовжуватиме надавати необхідну підтримку в реалізації подібних проектів, спрямованих на збереження та популяризацію пам’яток української та світової культури» -  зазначила Ірина Романів.

Каталог виставки «Портрети Великих князів і вельмож Литовських з українських Музеїв» виданий організаторами виставки – Національним музеєм  «Палац Великих князів Литовських» і Музеєм мистецтв Литви. Вперше в історії культурних зв’язків двох народів каталог виданий трьома мовами: литовською, українською та англійською. Учасниками проекту, крім литовської сторони, були українські музеї: Львівський історичний музей, Львівська національна галерея мистецтв, Волинський краєзнавчий музей, які передали на тимчасове експонування в Музей мистецтв Литви 20 жіночих, 62 чоловічих і 4 дитячі портрети зі своїх колекцій.

Нагадаємо, виставка «Портрети Великих князів і вельмож Литовських з українських музеїв» експонувалася з 4 липня до 28 жовтня 2012 р. у м. Вільнюсі, Литовська Республіка. Знаменним є те, що виставка та каталог присвячені Герою України Борису Григоровичу Возницькому, 50-річчя діяльності якого відзначатиметься у грудні цього року.

З 5 до 31 грудня 2012 р. портрети виставки Львівського історичного музею та Волинського краєзнавчого музею будуть експонуватися у Музеї «Палаццо Бандінеллі» за адресою пл. Ринок, 2.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В 2012 році "покращення" ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ