Відбулася підсумкова робоча зустріч голів ОСББ міста Луцька

Відбулася підсумкова робоча зустріч голів ОСББ міста Луцька

06.12.12 12:07 0 1977
У вступному слові міський голова Микола Романюк подякував усім за хорошу працю. «Те, що у нашому місті створено 35 ОСББ говорить про те, що ця форма господарювання прогресивна», – зазначив він і закликав її популяризувати. Пори фінансові труднощі, міська рада виділила кошти на Програму сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на території міста. Микола Романюк запевнив, що влада і в подальшому буде допомагати співвласникам квартир.

Заступник міського голови Лариса Соколовська детальніше розповіла про діяльність у 2012 році, реалізацію Програми, конкурс «Краще об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – 2012 рік». Конкурсна комісія І місце і премію 10 тисяч гривень присудила ОСББ «Альянс-Луцьк». ІІ і ІІІ місця посіли ОСББ «Дім 125» та «Наш дім». Вони та ще три ОСББ отримали грошові винагороди. Лариса Соколовська закликала активніше брати участь у конкурсі, який відбудеться у 2013 році.

Голова ради голів ОСББ м. Луцька, депутат міської ради Роман Бондарук подякував міській владі за надані на розвиток ОСББ 700 тисяч гривень та мешканцям будинків, які до цієї суми додали 300 тисяч. Це хороший приклад співпраці. «Поки в Києві говорять про реформи, у Луцьку вони вже втілюються», – зазначив він. Потім відбулася відверта розмова про проблеми, плани і як їх краще реалізувати. У спілкуванні взяли участь Президент Волинського Інституту підтримки та розвитку громадських ініціатив Петро Лавринюк, голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Собатюк, інші керівники об’єднань.

Довідково: на початок 2012 року в Україні було створено близько 14 000 ОСББ, тобто понад 17 % від загальної кількості багатоквартирних житлових будинків, у м. Луцьку – 96 об’єднань, що становило 14 % від загального житлового фонду нашого міста.

Станом на 01.12.2012 у місті зареєстровано вже 106 ОСББ, 85 об’єднань функції з управління будинками взяли на себе.

У грудні 2011 року Луцька міська рада прийняла «Програму сприяння діяльності ОСББ на території міста Луцька на 2012-2014 роки».

У цьому році для реалізації Програми з міського бюджету виділено 700 тис. грн. З них 643 тис. грн вже освоєні на виконанні ремонтних робіт у восьми ОСББ, з них:

- ОСББ «ВІДРОДЖЕННЯ – 55» - на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку № 55 на пр. Відродження - 128,91 тис. грн.

- ОСББ «КАРБИШЕВА 2Б» на проведення капітального ремонту системи опалення та гарячого водопостачання із встановленням вузла обліку та індивідуального автоматизованого теплового пункту в приміщенні житлового будинку № 2Б на вул. Карбишева - 125,0 тис. грн.

- ОСББ «ВІДРОДЖЕННЯ-ШАНС» - на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку № 16 на пр. Відродження - 90,7 тис. грн.

- ОСББ «ВІКТОРІЯ-ЛУЦЬК-1» - на проведення робіт по капітальному ремонту покрівлі корпусу №1 житлового будинку № 10 на пр. Молоді - 76,1 тис. грн.

- ОСББ «Відродження» - на проведення робіт по капітальному ремонту покрівлі житлового будинку № 22а на пр. Відродження – 78,2 тис. грн.

- ОСББ «РОСИНКА» - на проведення робіт по капітальному ремонту покрівлі житлового будинку № 3 на пр. Соборності – 46,5 тис. грн.

- ОСББ «ДІМ 125» - на капітальний ремонт системи електропостачання та обладнання житлового будинку № 125 на вул. Рівненській – 79,7 тис. грн.

- ОСББ «КРАВЧУКА-17» - на капітальний ремонт індивідуального теплового пункту - 18,1 тис. грн.

Для популяризації позитивного досвіду роботи ОСББ, рішенням виконавчого комітету оголошено та проведено конкурс «Краще об’єднання співвласників багатоквартирного будинку». Основним критерієм відбору переможців було оцінено вклад ОСББ у формування ефективного власника житла, дотримання принципів енергозбереження, належного утримання неподільного майна, благоустрою прибудинкової території. Переможцями конкурсу визнані:

- ОСББ «НАШ ДІМ» на Київському майдані, 6 - III місце;

- ОСББ «Дім 125» на вул. Рівненській, 125 - II місце;

- ОСББ «АЛЬЯНС-ЛУЦЬК», що зареєстровано в будинках №№ 46, 46а,46б,46в,46г,46д на вул. Кравчука - I місце.

Нагороджено заохочувальними преміями на розвиток об’єднань ОСББ «Колізей Плюс», що на вул. Кравчука та ОСББ «СВІТАНОК – 2012» на вул. Захарова, 12.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: «Добро єднає ...
Наступна новина: Рівненщина: «Волинський ...

КОМЕНТАРІ