Львів: На міських маршрутах курсує 130-140 автобусів, пристосованих для людей з обмеженими можливостями

Львів: На міських маршрутах курсує 130-140 автобусів, пристосованих для людей з обмеженими можливостями

06.12.12 12:38 0 1240
Як розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Білоус, на сьогодні на міських маршрутах курсує 130-140 автобусів, пристосованих для людей з обмеженими фізичними можливостями.

— Ще рік тому у нас таких автобусів було 35, сьогодні на лініях ми маємо 130-140 автобусів, пристосованих для людей з обмеженими фізичними можливостям. Це низькопопідлогові автобуси, одні мають пандуси, інші можуть нахилятися до висоти бордюрного каменю. Поки ще нема інформаційних табло в автобусах. Ми зараз над цим працюємо. Це є вартісна річ. Загалом, є державна програма, відповідно до якої до  2015 року на маршрутах має курсувати не менше 35% від рухомого складу автобусів, пристосованих до перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. — Ми зараз займаємося озвучуванням зупинок у громадському транспорті. Це буде автоматичне озвучування у автобусах, трамваях і тролейбусах. — Є перший крок – збільшення кількості низькопідлогових автобусів. Відповідно до договорів з перевізниками, вони мають щороку оновлювати 20% рухомого складу і виключно на автобуси  з низьким рівнем підлоги, а це доступ до такого транспорту осіб з обмеженими можливостями. — Андрій Білоус

Нагадаємо, сьогодні у межах роботи міської комісії доступності, перевізники Львова  на пл. Ринок демонстрували  автобуси, пристосовані до перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Загалом, на міських маршрутах курсує 550 транспортних одиниць.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: «Волинський ...
Наступна новина: Львів: Міська рада веде ...

КОМЕНТАРІ