Львів відзначає Міжнародний день волонтера

Львів відзначає Міжнародний день волонтера

06.12.12 13:04 0 1261
Волонтерський рух активно діє в Україні, зокрема у Львові. Так, 5 грудня, усі львівські добровольці святкують Міжнародний день волонтера. Святкують ще однією доброю справою. А саме: близько ста волонтерів взяли участь у акції «Світло в оселі», під час якої активна молодь з подарунками вирушила в гості до самотніх та літніх людей. Цією акцію молодь прагне заохотити до волонтерства решту львів’ян, а також показати, що робити добрі справи легко і приємно. Організатори акції — управління внутрішньої політики Львівської міської ради та колектив громадського об’єднання «Самопоміч».

— Міжнародний день волонтера – це хороша нагода зібратись великою дружною компанією і ще раз спільно зробити щось хороше. Бути там, де нас потребують. В наше професійне свято ми хочемо привернути увагу людей до волонтерської діяльності, заохотити їх активно долучатись до волонтерського руху, а також показати, що бути волонтером – круто. Адже завжди приємно допомагати людям, а навзаєм отримувати щирі усмішки та слова подяки. Під час акції «Світло в оселі» ми завітаємо в гості до самотніх людей, допоможемо їм з хатньою роботою, підтримаємо щирою бесідою та вручимо подарунки. На нашу думку, саме так потрібно відзначати наш день — ще однією доброю справою. Переконані, що під час цієї акції ми побачимо не одне усміхнене обличчя та почуємо не одне щире «дякую». Саме це є нашою винагородою, яка назавжди залишається в наших серцях та в нашій пам’яті. — зауважують організатори

Довідка

Щорічно 5 грудня увесь світ відзначає Міжнародний день волонтера. У резолюції 1985 року Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам усіх країн світу відзначати 5 грудня як Міжнародний день добровольців в ім'я економічного й соціального розвитку. Також ООН закликала вжити заходів з метою підвищення рівня поінформованості громадськості про важливий внесок служби добровольців у розвиток громадянського суспільства, тим самим спонукаючи ще більше людей у різних сферах діяльності пропонувати свої послуги у якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном.

Волонтери – це добровільні помічники, про що у перекладі з французької свідчить слово-першоджерело — volontaire. Кожен з них безоплатно працює у тій сфері діяльності, яка йому найбільше до душі, яка пасує його вподобанням, намірам та вмінням: від сиротинців, притулків для дітей та людей літнього віку, до спортивних матчів, масштабних розважальних подій та культурних заходів. Одні з них доглядають хворих, інші допомагають старшим людям поратися по господарству, треті є незамінними у сфері гостинності та комунікації. І це ще не повний список добрих справ які виконують волонтери. У світі налічуються мільйони людей, які щоденно займаються цією благородною справою — волонтерством.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: Міська рада веде ...
Наступна новина: Оголошено про про прийом ...

КОМЕНТАРІ