Михайло Костюк зустрівся з представниками чеських компаній, які зацікавлені інвестувати у Львівщину

Михайло Костюк зустрівся з представниками чеських компаній, які зацікавлені інвестувати у Львівщину

06.12.12 18:54 0 1346
Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк провів зустріч із представниками 15-ти великих чеських компаній, які зацікавлені в інвестуванні у Львівщину та організації в регіоні різного ґатунку бізнесу. Делегацію чеської бізнес-місії особисто очолив Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської  Республіки в Україні Іван Почух.

У зустрічі також взяли участь перший секретар Посольства Чеської Республіки в Україні, керівник економічного відділу Ян Ербен, Генеральний консул Чеської  Республіки у Львові Давід Павліта, представник МЗС України у м. Львові Вячеслав Войнаровський та інші.

На початку зустрічі Михайло Костюк охарактеризував економічний потенціал області та підкреслив її вигідне географічне розташування, розвинуту транспортну інфраструктуру і значний транзитний потенціал.

«Обласна влада докладає максимальних  зусиль для того, щоб привабити потенційного інвестора. Сьогодні у Львівській області діє єдиний дозвільний центр, а податкова адміністрація  перетворюється з контролюючої на сервісну службу і робить кроки назустріч бізнесу, щоб стати партнером для ділових кіл», – наголосив Михайло Костюк.

Керівник області зазначив, що Львівщина зацікавлена в інвестиціях у сільське господарство, туризм, рекреацію та малі господарства.

У відповідь на це Ван Почух наголосив на перспективі співпраці Чеської Республіки з Львівщиною в галузях енергетики (йдеться насамперед про альтернативні види палива), сільського господарства (для прикладу, сторони готові розглянути проект організації кооперативу з вирощування на Львівщині хмелю), транспорту та в комунальній сфері.

Після зустрічі з головою ЛОДА чеська-бізнес-місія матиме перемовини із основними представниками бізнесу Львова і області – щодо потенційної співпраці.

Довідка:

Станом на 1 жовтня 2012 року обсяг чеських інвестицій в економіку Львівської області склав 10,7 млн дол.США і становить 0,7 % від загального обсягу інвестицій в область.

 Загальний обсяг внесених іноземних інвестицій в область склав 1593,6 млн дол.США. З них протягом січня-вересня 2012 року надійшло 290 млн.дол.США.

В основному кошти чеських інвесторів вкладались у невеликі підприємства у різних галузях економіки, зокрема виробництві товарів народного вжитку, меблів, столярних виробів, сантехнічних виробів, хлібопекарських виробів, торгівлі, наданні транспортних послуг.

Серед найбільших підприємств за участю чеського капіталу можна виділити:

- ПП «Валетудо-Солуки» – займається дистрибуцією мінеральної води ТМ «Солуки» і «Солуки Плюс».

«Солуки» — природна лікувально-столова мінеральна вода, яка виділяється своїми корисними властивостями. Унікальна комбінація мінералів та мікроелементів дозволяє лікувати хронічні захворювання печінки, нирок, жовчовивідних шляхів, гастрити, виразки, холіцестіти, гепатити та панкреатити, нормалізує функції шлунку та кишківника.

«Солуки Плюс» — природна столова мінеральна вода, підходить для щоденного вжитку: вгамовує спрагу та насичує організм необхідною дозою кальцію, калію, магнію та іншими корисними речовинами.

Ці два види води продукуються у слабо — так і у сильногазованій формі у пляшках 1,5 л та 0,33.

- ТзОВ «Кабельверк-Львів» – підприємство з 100% іноземними інвестиціями, що випускає кабельні мережі для легкових автомобілів концерну «Фольксваген».

- ІП «ЧСАД-Україна» – транспортні перевезення.

У січні – вересні 2012 року обсяг зовнішньої торгівлі Львівської області з Чехією склав 72,5 млн дол.США (85,6 % до 3 кварталів 2011 року). При цьому експорт склав 26,7 млн дол.США (115,8 % до відповідного періоду 2011 року), а імпорт – 45,8 млн дол.США (74,3 % до січня – вересня минулого року).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ