На Хмельниччині відзначено День місцевого самоврядування

На Хмельниччині відзначено День місцевого самоврядування

06.12.12 22:30 0 1585
Депутатів рад всіх рівнів, кращих працівників органів місцевого самоврядування Хмельниччини зібрали у сесійній залі Будинку рад області урочисті збори з нагоди Дня місцевого самоврядування. Із професійним святом учасників урочистостей привітав голова обласної державної адміністрації Василь Ядуха.

Вітаючи присутніх у залі, очільник області зазначив, що на часі адміністративно-територіальна реформа.

За його словами, відсутність ефективної моделі оптимального узгодження інтересів держави, регіону й територіальної громади в Україні унеможливлює рівномірний економічний і соціальний розвиток усіх регіонів, різниця між якими є надто відчутною й дедалі поглиблюється.

Глава держави дав доручення і вже сьогодні опрацьовується проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, а також План першочергових заходів її реалізації.

Звертаючись до працівників виконавчих органів місцевих рад, Василь Степанович наголосив: “Ви, як ніхто інший, найближче до наших людей та їх повсякденних проблем, а тому від вашого професійного підходу залежить оперативне їх вирішення. Відзначу, що саме такий підхід властивий роботі більшості сільських, селищних і міських голів. Саме так і має бути, адже люди вас обирали і сподіваються, насамперед, на ваш захист і підтримку.”

Окремо, голова адміністрації позитивно відмітив роботу Хмельницької міської ради щодо створення сприятливого бізнес-клімату в обласному центрі. “З цією метою тут першими на Хмельниччині відкрито Центр надання адміністративних послуг, що покликаний забезпечити комфортні умови та економію часу, які витрачають хмельничани на отримання послуг, а з іншого боку - створити зрозумілий і прозорий механізм їх отримання,” – сказав він.

Окремої уваги заслуговує і робота депутатського корпусу області, який уособлює понад десять тисяч депутатів, обраних до обласної, районних, міських, сільських і селищних рад. Вони сьогодні є не лише гідними народними обранцями, а й успішними керівниками та менеджерами на виробництві та в бізнесі.

Кращим із кращих Василь Ядуха вручив відзнаки державного та обласного рівня. Зокрема, орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала депутат обласної ради, голова фермерського господарства “Пролісок” (с.Зяньківці Деражнянського району) Неоніла Стаднік.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ