Чернігівці зустрілися з білорусами

Чернігівці зустрілися з білорусами

07.12.12 08:13 0 1370
6 грудня в м. Гомель Республіки Білорусь під головуванням Першого заступника віце-прем’єр-міністра України Валерія Хорошковського та Першого заступника Прем’єр-міністра Республіки Білорусь Володимира Семашка відбулася зустріч керівників прикордонних регіонів. До складу офіційної української делегації увійшли керівники Чернігівської, Волинської, Житомирської, Київської та Рівненської областей.

Делегацію Чернігівської області очолив заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло.

У рамках зустрічі відбулося засідання робочої групи з питань міжрегіонального співробітництва Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Cторони, зокрема, відзначили успішний розвиток договірно-правової бази регіонального економічного співробітництва.

Було обговорено широкий спектр питань двосторонньої взаємодії, зокрема, розвиток відносин в економічній, торговельній, транспортній та енергетичній сферах.

Під час свого виступу на зустрічі Олександр Шанойло зазначив, прикордонне Співтовариство «Єврорегіон «Дніпро» створює умови для виходу на якісно новий рівень співпраці й розвитку напрямів діяльності Чернігівської і Гомельської областей. У рамках реалізації двосторонніх домовленостей проводяться заходи в економічній, освітній, культурно-туристичній, екологічній, науково-дослідній, митній, прикордонній сферах.

За його словами, вже є спільні напрацювання в сфері охорони здоров'я, охорони довкілля, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи. Також успішно реалізуються одинадцять угод про співпрацю між адмінтериторіями Чернігівської та Гомельської областей.

На його переконання, необхідно й надалі поглиблювати партнерство між державами та регіонами, зокрема в економічному напрямі, шляхом встановлення контактів між українськими та білоруськими підприємствами за сприяння регіональних органів державної влади і торгово-промислових палат. Не менш важливим вектором партнерства є й транскордонна співпраця, що дає унікальну можливість об'єднати зусилля прикордонних регіонів з метою реалізації спільних пріоритетів розвитку.

На завершення зустрічі керівників прикордонних регіонів сторони підписали підсумковий Протокол, яким визначено спільні дії на наступний рік.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ