Івано-Франківщина: В області планується направити понад 200 тис. на оцінку земель населених пунктів

Івано-Франківщина: В області планується направити понад 200 тис. на оцінку земель населених пунктів

07.12.12 08:37 0 1340
Завдяки прийнятому закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» в Івано-Франківській області стало можливим перенаправити майже 200 тис. грн. на проведення робіт з поновлення нормативної грошової оцінки земель (раніше ці кошти планувалося використати на проведення робіт з розмежування земель державної та комунальної власності).

На виконання робіт з поновлення (коректури) нормативної грошової оцінки земель населених пунктів уже направлено 120 тис. грн., повідомляють в головному управлінні Держкомзему в області.

Загалом планується залучити до місцевих бюджетів області, в тому числі методом акумулювання коштів від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва в районних бюджетах, більше 200 тис. грн

За словами начальника головного управління Держкомзему в області Володимира Боднарчука, при дотриманні періодичності проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів середня (базова) вартість 1 кв.м земель населених пунктів зростає в середньому у 2,5 рази, що «сприяє суттєвому збільшенню дохідної частини місцевих бюджетів від плати за землю». Середній період окупності витрат на її проведення не перевищує одного року. В результаті проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів значно зросли надходження до місцевих бюджетів області. Для порівнянння: протягом 2009 року на території області від плати за землю надійшло 145,3 млн.грн., 2010 року – 167,1 млн.грн., 2011 року – 176 млн.грн. а за два квартали 2012 року - 133,058 млн.грн.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбулося засідання ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ