Хмельниччина: Обговорили Проект «Рідне село»

Хмельниччина: Обговорили Проект «Рідне село»

07.12.12 09:00 0 1434
За участю заступника начальника Головного управління Івана Одземка відбулась семінар-нарада з публічного обговорення Ініціативи Міністра аграрної політики і продовольства України «Рідне село». На сьогодні одним із основних напрямків державної політики в агросекторі є розвиток сільських територіальних громад. З метою залучення їх до цих процесів та поліпшення умов проживання на селі розроблено Проект «Рідне село». Основним принципом даного проекту є розвиток сільськогосподарської кооперації.

Саме кооперативні формування дадуть можливість підвищити безпечність та якість сільськогосподарської продукції. Крім того, кооперативи можуть стати ефективним механізмом згуртування селян та дадуть їм можливість вирішити цілу низку соціально-економічних проблем.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк підкреслює, що створення системи кооперації допомагає дрібному виробнику отримати державну підтримку. Для цього, крім діючих механізмів державної підтримки буде проводитись робота на розвиток малого і середнього бізнесу.

За останній період в області спостерігається позитивна динаміка у виробництві продукції в сільськогосподарських підприємствах. В той же час значна кількість сільськогосподарської продукції виробляється в особистих селянських і дрібних фермерських господарствах які не мають постійно діючих каналів реалізації. Як результат - більшість вирощеної продукції потрапляє на переробні підприємства та до споживачів через посередників, чи продається селянами на стихійних ринках. А тому важливим напрямом розбудови аграрного сектору в області є розвиток сільськогосподарських обслуговуючих та виробничих кооперативів. На сьогодні для надання послуг особистим селянським господарствам в області зареєстровано 13 сільськогосподарських обслуговуючих та 4 виробничих кооперативи.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Кубок міста з ...

КОМЕНТАРІ