У Львові відбудеться презентація українсько-польського мистецького проекту «Genius loci – Геній місця»

У Львові відбудеться презентація українсько-польського мистецького проекту «Genius loci – Геній місця»

07.12.12 10:00 0 1387
Відкриття виставки відбудеться 7 грудня о 16:00 год у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперніка, 17, 2 поверх, висока зала). У центрі уваги — маєтки відомих особистостей, чия доля та діяльність тісно пов’язані з історією та культурою України і Польщі.

Перша частина проекту відбулась у червні 2012 року в родинному замку графів Потоцьких у маєтку Ланцут (Польща).

Друга частина проекту відбулась у серпні 2012 року у Львові (Україна), впродовж якої учасники відвідали львівський палац графів Потоцьких, резиденцію гетьмана Жолкевського та короля Яна ІІІ Собеського в Жовкві, палац графів Потоцьких у Червонограді (Кристинополі), маєток Фредрів у с. Вишня (Бенькова Вишня), костел ХV ст. в с. Скелівка та замок Гербуртів у м. Добромиль.

— Ідея проекту — спроба синтезу об’єктивної реальності історичної пам’ятки та особистих мистецьких рефлексій. Явище шляхетського маєтку в його історичному та культурно-мистецькому ракурсах є унікальною можливістю відчитування та проявлення кодів феномену Genius loci – генія місця «родинного гнізда». Тут впродовж століть не тільки накопичувались і зберігались матеріальні цінності попередніх поколінь, але й культивувалась та міфологізувалась спадкова система етичних та естетичних вартостей. — зазначають організатори

Партнери проекту: Замок-музей в Ланцуті, міська рада м. Ланцут, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Львівська Галерея Мистецтв, Державний Університет «Львівська Політехніка»

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Визначена причина ...
Наступна новина: У Львові презентували ...

КОМЕНТАРІ