У Львові пропагують ідеї волонтерства: «бути волонтером – круто!»

У Львові пропагують ідеї волонтерства: «бути волонтером – круто!»

07.12.12 11:25 0 1358
Все більше активних людей долучаються до проектів соціального характеру, виконуючи великі масиви роботи абсолютно безкоштовно. Вони – волонтери. До міжнародного дня волонтера громадські організації Львова переконували львів’ян: реалізовувати соціальні кампанії – не лише корисно, а й весело.

— Перш за все, потрібно розуміти, що бути волонтером — не означає віддавати свою працю та свій час і не мати з цього нічого взамін. Ставши волонтером, ти відкриваєш для себе новий світ, повний можливостей, знайомишся з новими цікавими людьми, знаходиш нових друзів. Тут ти зможеш безкоштовно отримати додаткове навчання та досвід у різних сферах, спробувати себе у складніших завданнях, тим самим, кидаючи виклик собі — волонтер Богдан

Багато  громадських організацій та комерційних структур відкриті до волонтерства, а кращим – готові запропонувати стажування та подальше працевлаштування. Серед великих корпорацій є спеціальний пункт в анкеті прийому на роботу – волонтерський досвід. Адже, якщо людина активно свідома, брала участь в різних громадських подіях та має досвід в організації заходів, значить їй можна запропонувати хорошу посаду.

— Чому молоді люди охоче ідуть у волонтери? Тому що у волонтерській роботі немає брехні. Справжнім волонтером ти можеш бути лише тоді, коли сам бачиш, як реалізується проект, над яким працюєш, коли з тобою над ним працюють люди, які не обманюють, не присвоюють грошей і не приписують собі добрих справ. Молодь завжди налаштована на щирість, на добро, на бажання допомагати, у неї є шалена енергія, яку потрібно кудись подіти. Заодно волонтери отримують унікальний досвід роботи в тій галузі, яка їм цікава, а для подальших роботодавців, особливо, в міжнародних компаніях, – це хороша рекомендація. В заходах САМОПОМОЧІ бере участь більше 200 волонтерів — Ольга Ткачів, керівник Відділу соціальних програм об'єднання САМОПОМІЧ

Однак волонтер – це не прерогатива віку, а стан душі. Так, титул найстаршого волонтера Книги рекордів Гіннеса здобув Віолет Роббінс, який став добровольцем у госпіталі Принца Уельського у м. Сідней, Австралія у віці 107 років, а найстаршим волонтером під час Євро 2012 виявився 78-річний водій з Донецька. У Львові теж є свої «герої» – у свої 79 років пан Зеновій бере активну участь в роботі Центрів спілкування для людей літнього віку.

Соціальні ініціативи підтримує міська влада. До міжнародного дня волонтера Управління внутрішньої політики Львівської міської ради спільно з громадським об’єднанням «Самопоміч» провели акцію «Світло в оселі», щоб на власному прикладі показати – стати волонтером може кожен.

— Міжнародний день волонтера – це хороша нагода зібратись великою дружною компанією і ще раз спільно зробити щось хороше. Бути там, де нас потребують. В наше професійне свято ми хочемо привернути увагу людей до волонтерської діяльності, заохотити їх активно долучатись до волонтерського руху, а також показати, що бути волонтером – круто. Адже завжди приємно допомагати людям, а навзаєм отримувати щирі посмішки та слова подяки. Під час акції «Світло в оселі» ми завітаємо в гості до самотніх людей, допоможемо їм з хатньою роботою, підтримаємо щирою бесідою та вручимо подарунки. На нашу думку, саме так потрібно відзначати наш день — ще однією доброю справою. Переконані, що під час цієї акції ми побачимо не одне усміхнене обличчя та почуємо не одне щире «дякую». Саме це є нашою винагородою, яка назавжди залишається в наших серцях та в нашій пам’яті. — повідомили в Управлінні внутрішньої політики Львівської міської ради

В рамках акції поширювали буклет «Бути волонтером» із спеціальними соціальними програмами, до яких може долучитись кожен.

Отримати такий буклет можна, звернувшись в об'єднання САМОПОМІЧ за тел.. 297-55-00 або скачавши за посиланням http://bit.ly/UnwLTh

Дізнатись більше про волонтерські можливості можна за посиланнями

http://bit.ly/UFqaGj Довідка

Волонтерство – це доброчинна діяльність, яка здійснюється молодими особами на добровільних засадах, без заробітної плати, заради добробуту та процвітання спільнот і суспільства в цілому. Після Першої Світової, в 1920 у Франції, під Страсбургом, було здійснено перший волонтерський проект за участю німецької і французької молоді, в рамках якого волонтери відновлювали зруйновані 1-ї Світової Війною ферми в районі місць найбільш запеклих боїв між німецькими і французькими військами. З тих пір волонтерство встигло набрати розмах і популярність всесвітнього масштабу.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міський голова Львова ...

КОМЕНТАРІ