Луцьк: В’язнів сумління підтримають листами

Луцьк: В’язнів сумління підтримають листами

07.12.12 12:33 0 1406
7-9 грудня триватиме марафон написання листів – щорічний міжнародний захід Amnesty International, приурочений до Дня прав людини (10 грудня). В рамках акції небайдужі люди з усього світу одночасно пишуть листи підтримки та солідарності, а також листи на захист конкретних осіб, чиї права були порушені. У Луцьку акція проходитиме у Центрі туристичної інформації та послуг від 10 до 19 год.

Цьогорічний всесвітній Марафон буде 13-тим та вп’яте проходитиме в Україні. Луцькі активісти вже чотири роки поспіль долучаються до акції. Цього року героями марафону написання листів будуть постраждалий від міліцейського свавілля Яків Строган з Харкова; правозахисник з Білорусі, що перебуває під арештом, Алєсь Бєляцький; Роза Ізабель Франко з Гватемали, яка бореться за справедливість після вбивства доньки; засуджений до смертної кари Чіоу Хо-шана з Тайваню; дві учасниці гурту Pussy Riot з Росії; Хуссейн Альмерфеді, якого незаконно утримують на американській морській базі у Гуантанамо (Куба); азербайджанський правозахисник Мехман Хусейнов, якому загрожує п’ятирічне позбавлення волі.

Учасники марафону пишуть листи двох видів: листи урядам та листи солідарності. Листи, адресовані урядові – це заклики припинити порушення прав людини. Листи солідарності, адресовані жертвам порушень прав людини – це короткі листи зі словами підтримки. Заклики Amnesty International адресує безпосередньо урядам, а листи солідарності – тим людям, що є жертвами порушень, їх сім’ям чи колегам.

Волонтери акції розкажуть більше про героїв марафону, запропонують ознайомитися зі зразками листів до урядів та листів солідарності, а також допоможуть написати власний лист.

За допомогою марафону учасники мають можливість висловити небайдужість та солідарність із жертвами порушень прав людини та реально змінити людські долі. Також це законний метод тиску на уряди країн, де відбуваються жорсткі порушення прав людини.

Ідея марафону написання листів народилася у Варшаві. З часом, марафон став всесвітньою акцією, яка щороку проходить у ряді країн Західної Європи, США і навіть в Новій Зеландії і на Бермудах.

Долучитись до марафону написання листів у Луцьку можна 7-9 грудня з 10 до 19 год. у Центрі туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2).

Організаторами марафону написання листів у Луцьку є проект «Чутливі серця». Акція відбувається за сприяння ВОГО «Молодіжна платформа» та КП «Центр туристичної інформації та послуг». Інформаційна підтримка – VisitLutsk.com, Інтернет-видання «Волинські новини».

Дізнайтеся більше про героїв марафону написання листів http://amnesty.org.ua/heroes2012.

Центр туристичної інформації та послуг

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Відбулася презентація ...

КОМЕНТАРІ