Житомирщина: Пожежно-прикладне мистецтво тримає підрозділи у бойовій готовності

Житомирщина: Пожежно-прикладне мистецтво тримає підрозділи у бойовій готовності

07.12.12 14:39 0 1452
75-річчю пожежно-прикладного спорту України були присвячені урочистості, що відбулися у телецентрі 6 грудня.

Перші змагання, в які були включені пожежно-прикладні вправи, відбулися в далекому 1937 році. Це були змагання пожежної охорони Народного комісаріату внутрішніх справ. Україна з 2002 року є членом Міжнародної спортивної федерації пожежних та рятувальників, до складу якої входить 19 країн світу. Збірна команда МНС з пожежно-прикладного спорту, яка представляє Україну на міжнародній арені, неодноразово ставала призером чемпіонатів світу та Європи, а також чемпіоном і призером багатьох міжнародних змагань. На сьогодні наймасштабнішими всеукраїнськими змаганнями з ППС є Кубок Чорнобиля, зимовий і літній чемпіонат України.

З вітальним словом до учасників урочистого зібрання звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко. „Змагання з пожежно-прикладного спорту, які відбувались в області, ніколи не проходили формально, - зауважив він. – Це не тільки спорт, спортивне мистецтво, а й бойова підготовка, виховання мужніх людей-вогнеборців, здатних прийти на допомогу. Пожежно-прикладне мистецтво тримає підрозділи у бойовій готовності”.

Зі словами вдячності від жителів міст і сіл, від усієї громади Житомирської області звернувся до учасників свята перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков: „Ви приходите на допомогу жителям нашої області. Отже, від пожежно-прикладного спорту залежить життя людей”.

Кожні 2 хвилини підрозділи пожежної охорони йдуть у бій. Пожежна охорона забезпечує безпеку економіки області, матеріально-технічної бази, навколишнього середовища, безпеку людей. На цьому наголосив голова Федерації пожежно-прикладної служби України Георгій Рева.

Ветерани пожежно-прикладного спорту, мужні спортсмени-вогнеборці отримали на святі почесні грамоти і відзнаки від облдержадміністрації, обласної ради, Федерації пожежно-прикладної служби України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих рятувальників, що загинули під час виконання своїх обов’язків.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ