Львівщина: Безкоштовний інтернет відтепер у Турківській бібліотеці

Львівщина: Безкоштовний інтернет відтепер у Турківській бібліотеці

07.12.12 15:28 0 1439
19 грудня 2012 р. у  Турківській  центральній районній бібліотеці відбудеться урочиста церемонія з нагоди відкриття пункту публічного доступу до інтернету та початку надання нових послуг, – про  це повідомила  медіа-менеджер Програми «Бібліоміст»  Євгенія Анеліна.

Відтепер мешканці м. Турка зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, слухати музику, дивитися фільми, обмінюватися фотографіями, спілкуватися у програмі «Скайп», скористатися веб-ресурсами для пошуку роботи чи потрібних послуг, покупки товарів, організації поїздок, доступу до інформації органів влади і соціальних служб тощо.

У ході урочистостей буде продемонстровано на практиці, як телефонувати рідним та близьким за допомогою «Скайпу» в інші міста та за кордон, надсилати повідомлення електронною поштою, шукати друзів та однокласників через соціальні мережі.

Початок заходу – о 12:00. Бібліотека знаходиться за адресою: м. Турка, пл. Ринок, 26.

Зазначимо, що бібліотека отримала комплект комп’ютерного обладнання і підключилася до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст». Вона стала однією із понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.

Довідка:

 «Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США.

Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США. Наразі за програмою «Бібліоміст» модернізовано понад 1 000 публічних бібліотек.

До кінця 2012 року їхня кількість зросте до 1 630. Кожна централізована бібліотечна система отримала до 15 комп’ютерів з веб-камерами і навушниками для аудіо- та відеозв’язку, а також до чотирьох комплектів принтерів, сканерів і роутерів. Бібліотекарі пройшли спеціалізоване навчання і можуть надавати фахові консультації відвідувачам.

Контактна особа від бібліотеки:                             Ганна Ільківна Семків, тел. (050) 205 55 18

Контактна особа від програми «Бібліоміст»:     Євгенія Амеліна, медіа-менеджер Програми «Бібліоміст»

e-mail: yamelina@irex.ua,

тел.: +38 (044) 586 27 80 (81, 82),

факс: +38 (044) 586 27 82,

моб. телефон: 067 449 31 74

www.bibliomist.org

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Львівщина: Голова ОДА ...

КОМЕНТАРІ