Чернігівці ознайомилися з роботою гомельських колег

Чернігівці ознайомилися з роботою гомельських колег

07.12.12 16:44 0 1331
Чернігівська делегація в складі представників депутатського корпусу на чолі з секретарем міської ради Олегом Шереметом днями побувала з офіційним візитом у Гомелі – білоруському місті-побратимі.

Поїздка мала на меті обмін досвідом у сфері самоврядування та розвитку територіальних громад, організації ефективного контролю за виконанням прийнятих рішень.

Чернігівські депутати відвідали багатофункціональну льодову ковзанку, льодовий палац із сучасною інфраструктурою, розрахований на 3000 чоловік, школу, адаптовану для дітей з особливими потребами. Для зручності мешканців і корисного дозвілля дітей у кожнім дворі збудовані сучасні дитячі майданчики.

Гомельські колеги ознайомили гостей з організацією роботи громадського транспорту, облаштуванням зупинкових комплексів. Завдяки обласному бюджету місто за два роки придбало 33 нових тролейбуси.

В Радянському районі Гомеля втілюється державна програма з комплексної реконструкції так званих «хрущовок». Вона передбачає капітальний ремонт, зокрема, теплореновацію, заміну інженерних мереж та безкоштовну заміну старих вікон на металопластикові. Вартість капремонту одного будинку на 60 квартир сягає 1 млн. 200 тис. дол. США, третину цієї суми складають державні субвенції. Відремонтовані подібним чином п’ятиповерхівки на відміну від своїх сірих ровесниць мають яскраві фасади. Як і в Чернігові, гомельські комунальники особливу увагу зосереджують на ремонті покрівель.

За словами голови Гомельської міської ради депутатів Івана Бородничика, серйозною підтримкою місцевих ініціатив є кошти обласного та державного бюджетів.

Що ж до організації контролю за прийнятими рішеннями в білоруських колег, то О. Шеремет відзначив як позитив, що одразу після прийняття рішення кожен депутат чи профільний керівник починають сумлінно працювати над покладеними завданнями. Головне – відчувати відповідальність за свою роботу перед громадою.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: На Чернігівщині відзначили ...

КОМЕНТАРІ