Високоспеціалізована медична допомога відтепер доступніша для жителів Хмельниччини

Високоспеціалізована медична допомога відтепер доступніша для жителів Хмельниччини

08.12.12 09:59 0 1497
Понад 1000 жителів Хмельницької області можуть безкоштовно пролікуватися в клініках установ Національної Академії медичних наук України протягом року.

Сьогодні ця подія закріплена Меморандумом про співпрацю щодо надання високоспеціалізованої медичної допомоги, який підписали голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха та Президент Національної медичної академії України Андрій Сердюк.

Галузь медицини Хмельниччини – доволі потужна. На теренах краю працює понад 1100 лікувально-профілактичних закладів. Зокрема, 60 лікарень, 900 ФАПів, 7 диспансерів.

“Разом з тим, жителі рідної Хмельниччини потребують висококваліфікованої і спеціалізованої допомоги. Особливо на неї чекають діти, інваліди, ветерани і малозахищені верстви населення. Тому я щиро радий, що сьогодні є така ініціатива, є розуміння наявних проблем в наданні медичної допомоги на території області. А жителі краю зможуть пройти лікування безкоштовно саме в закладах академії медичних наук України.” – сказав голова адміністрації.

Він подякував за візит, за підписаний документ. “Адже значна частина подолян буде сповнена великої надії на отримання високоякісної спеціалізованої медичної допомоги,” – зазначив Василь Степанович.

Цей Меморандум укладений з метою реалізації Програми економічних реформ Президента України В.Ф.Януковича на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава».

Відповідно до угоди, Національна академія медичних наук України виділяє квоти для надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню Хмельницької області в 28 наукових установах НАМН України та надає таку допомогу за рахунок коштів Державного бюджету.

Хмельницька область відбирає та направляє громадян, що потребують допомоги, до наукових установ НАМН України відповідно до встановленого порядку.

Хмельницькій області надано квоту на безкоштовне обслуговування 1263 пацієнтів, які потребують високоспеціалізованої допомоги найкращих вітчизняних фахівців у спеціалізованих медичних закладах. Направлення на стаціонарне лікування до клінік здійснює обласне управління охорони здоров’я.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: Водоканал ...
Наступна новина: Хмельниччина налагоджує ...

КОМЕНТАРІ