У Хмельницькому відбувся тренінг ОБСЄ в рамках програми «Відкрита розмова»

У Хмельницькому відбувся тренінг ОБСЄ в рамках програми «Відкрита розмова»

08.12.12 10:29 0 1484
У Хмельницькому відбувся тренінг у рамках проекту «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ». Проект реалізується за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні в контексті програми «Відкрита розмова». У роботі взяли участь журналісти та правоохоронці Хмельницької, Вінницької, Тернопільської, Чернівецької та Житомирської областей.

Відкриваючи захід, заступник начальника Управління зв’язків з громадськістю МВС Іван Бабаєв зазначив, що такий масштабний проект не має аналогів в Україні. «Програма «Відкрита розмова», Координатор програм ОБСЄ в Україні, МВС та провідні медіа-експерти об’єднали свої зусилля з однією метою - допомогти журналістам і правоохоронцям із різних регіонів краще розуміти один одного та виробити спільні правила взаємодії», - сказав він.

Протягом двох днів тренінгу правоохоронці й журналісти ділилися власним досвідом взаємодії та цікавились юридичними аспектами роботи. Йшлося зокрема про новації у сфері доступу до публічної інформації та захисту прав журналістів за нормами нового Кримінального процесуального кодексу. Під час дискусії на тему «Досвід співпраці: журналісти та МВС» учасники обговорили конфліктні ситуації, які виникають між сторонами, проблеми ідентифікації преси під час подій, появу підроблених посвідчень під час виборів. Журналісти й правоохоронці дійшли згоди в тому, що так само як і єдина прес-карта, редакційні посвідчення потрібно привести до єдиного зразку.

«Це гарна ініціатива. Що стосується єдиної прес-карти, її функція не лише в тому, щоб покращити саморегуляцію ЗМІ. Запровадження прес-карти тягне за собою реформування комісії з журналістської етики, що допомагатиме на законодавчому рівні проводити зміни, яких потребує медіа-спільнота», - сказав Олексій Бойко, помічник голови Національної спілки журналістів України.

Для кращого розуміння професійних термінів, які використовують правоохоронці, журналісти запропонували представникам їх прес-служб створити спеціальний глосарій та розмістити його на сайтах місцевих управлінь міліції. Також, на думку представників ЗМІ, необхідно розробити рекомендації щодо роботи з журналістами для правоохоронців, які першими приїжджають на місце надзвичайних подій.

Вже наступного тижня у Львові відбудеться завершальна частина тренінгу в рамках проекту «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ».

До речі, 14 листопада 2012 року в регіонах України розпочалася серія тренінгів у рамках проекту «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ». Серія регіональних заходів у Києві, Донецьку, Одесі, Хмельницькому та Львові стане заключною частиною проекту в контексті програми «Відкрита розмова» за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Мета проекту - зменшити кількість конфліктів між журналістами та правоохоронцями завдяки вдосконаленню їх співпраці.

За матеріалами

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина налагоджує ...
Наступна новина: Хмельниччина: На ...

КОМЕНТАРІ