Хмельниччина: Відбулося розширене засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва

Хмельниччина: Відбулося розширене засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва

08.12.12 13:11 0 1505
За сприяння заступника голови облдержадміністрації Леоніда Гураля відбулося розширене засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва при облдержадміністрації, в ході якого обговорено проект Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва Хмельницької області на 2013-2014 роки у форматі соціально-приватного партнерства.

«Основне завдання Регіональної програми – конструктивне об’єднання зусиль та ресурсів владних структур і бізнесу, спрямоване на забезпечення сприятливого середовища для розвитку підприємництва області, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до бюджету, підвищення соціальних стандартів», - саме на цьому акцентувала увагу у своєму виступі Марія Хоменко, перший заступник начальника Головного управління економіки облдержадміністрації.

Детально про опрацювання проекту програми доповіла заступник начальника Головного управління економіки Олена Дмитрієнко.

Реалізація заходів Регіональної програми націлена на збереження позитивних тенденцій в економіці області, забезпечення умов для реалізації підприємницької ініціативи та розвитку конкурентоспроможного бізнесу.

Учасники засідання активно долучилися до обговорення проекту Регіональної програми, зокрема, в частині її фінансового забезпечення. Вони дійшли висновку, що програмний документ охоплює усі напрямки державної підтримки розвитку малого та середнього підприємництва, є конкретним планом дій зі створення сприятливих умов для розвитку підприємництва та залучення інвестицій, розв’язання актуальних проблем, що стримують розвиток приватної ініціативи, забезпечення економічного зростання, формування і впровадження ефективної системи підтримки і захисту суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Запропоновані членами координаційної ради пропозиції будуть враховані при доопрацюванні проекту Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва Хмельницької області на 2013-2014 роки.

Програма розробляється вперше та охоплює один з найпотужніших структурних секторів економіки регіону, в якому зайнято 182,0 тис. осіб, що становить 87,0% загальної кількості осіб, працюючих в економіці краю.

Загальна кількість суб’єктів середнього та малого підприємництва в області складає 71 тис. одиниць, у тому числі 5808 малих підприємств, 396 середніх та майже 65 тис. фізичних осіб підприємців.

За 2011 рік ними реалізовано продукції (робіт, послуг) на суму більше 18,0 млрд. грн., що становить 64,0% від загального обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг).

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ