На Рівненщині винесено вирок серійним крадіям

На Рівненщині винесено вирок серійним крадіям

08.12.12 15:19 0 1409
Протягом 2009-2011 років до Кузнецовського міськвідділу міліції, Рівненська область, постійно надходили звернення жителів міста про крадіжки майна з їхніх гаражів. Та вже згодом дії правоохоронців підтвердили народну мудрість: «Скільки мотузці не витися, а кінець все одно буде», адже невдовзі було встановлено осіб, причетних до злочину.

Працівники карного розшуку, аналізуючи заяви людей, прийшли до висновку, що на території міста діє група зловмисників, яка спеціалізуються на такому виді крадіжок. Всі ці злочини об’єднував спосіб їх вчинення – до гаражів зловмисники проникали шляхом зламу накладного замка воріт, а предметом злочину були здебільшого електроінструменти, будівельні матеріали та інше обладнання. За цими фактами міліціонери порушили не один десяток кримінальних справ, провели значну кількість слідчих дій та оперативно-розшукових заходів, відпрацювали на причетність до скоєння даних злочинів раніше судимих осіб, однак вийти на слід злодіїв ніяк не вдавалось.

Працівники міліції розкривали окремі злочини, затримували їх виконавців, проте серія крадіжок з гаражів не припинялась. Аж доки в кінці минулого року в поле зору правоохоронців не потрапив 36-річний місцевий житель, який до цього не мав жодних проблем із законом. Співробітники міліції доклали максимум зусиль та зібрали речові докази, аби злочинна діяльність чоловіка та його 39-річного спільника була задокументована оперативниками в деталях. Проведення обшуків в помешканнях і гаражах зловмисників, а також за місцем проживання їх найближчих родичів, дали змогу поновити досудове слідство по багатьох із зупинених кримінальних справах. Адже в результаті обшуків слідчими було вилучено стільки викраденого майна, що для його перевезення знадобилося кілька вантажівок. Окрім того, у затриманих вилучили зброю – ніж та стартовий пістолет перероблений для стрільби мисливськими патронами. Всього ж в ході досудового розслідування міліціонери змогли довести причетність зловмисників до вчинення 21 крадіжки, якими було спричинено збитків потерпілим на загальну суму понад 110 тисяч гривень.

У червні цього року сім томів кримінальної справи направили до суду, а нещодавно Кузнецовським міським судом поставлено крапку у цій резонансній справі. За вчинення злочинів передбачених частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням в житло, інше приміщення чи сховище), а також частинами 1 і 2 статті 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю) обидва підсудних були визнані винними і отримали покарання: 36-річний чоловік – 1,5 роки обмеження волі, а 39-річний спільник – три роки позбавлення волі з встановленням іспитового терміну на три роки.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині викрито ...

КОМЕНТАРІ