Львівщину відвідала американська делегація на чолі з Бжезінскі

Львівщину відвідала американська делегація на чолі з Бжезінскі

08.12.12 15:51 0 1330
Сьогодні, 7 грудня, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів зустріч з делегацією представників американських компаній  на чолі з керуючим партнером фонду ABRIS Capital  пані Робертою Бжезінскі.

Темою зустрічі  стала можливість розгляду інвестиційних проектів, зокрема в аграрну галузь регіону.

Богдан Матолич висловив подяку представникам американських компаній за зацікавлення розвитком бізнесу  в області: «Влада Львівщини високо цінує співпрацю з іноземними інвесторами. Зокрема, при голові Львівської облдержадміністрації діють кілька дорадчих органів із бізнес-стуктур , активною є робота з іноземними асоціаціями. Ми спільно  вивчаємо пропозиції, обмінюємося думками щодо оптимізації бізнесу», – розповів Б. Матолич.

Він  відзначив, що за останні кілька років владі Львівщини вдалося зробити реальні кроки назустріч доступності ведення бізнесу в Україні: запроваджено Єдину дозвільну систему через дозвільні центри,  вивчено проблеми окремих підприємств: «Також маємо певні  напрацювання  щодо перетворення фіскальних структур в консультативні центри», – зазначив Б. Матолич.

В ході зустрічі сторони обговорили основні напрямки  реалізації інвестиційних проектів на Львівщині  – це сільське господарство,  енергетичний та екологічний напрямки, зокрема  машинобудування, деревообробна та нафтохімічна промисловості.

Зі свого боку, керуючий  партнер фонду ABRIS Capital  пані Роберта  Бжезінські повідомила, що американські компанії активно шукають інвестиційні проекти в Україні. Однак, на її думку, одним із мінусів ведення бізнесу не лише в нашій державі, але й у Східній Європі,  є проблема із наданням кредитів: «Не секрет, що у всі інвестиційні проекти потрібне кредитування. Тому влада має ініціювати активну співпрацю державних банків з інвесторами, надаючи їм довготривалі кредити», – зазначила вона.

Богдан Матолич наголосив, що влада Львівщини завжди активно підтримує бізнес, який хоче створити нові робочі місця та розвивати новітні технології: «Тому ми готові будь – яку пропозицію з вашої сторони розглянути та запропонувати палітру банків для співпраці», – запевнив Б. Матолич.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівському палаці ...

КОМЕНТАРІ