У Львівському палаці мистецтв відбувся урочистий вечір з нагоди 120-річчя від дня народження Олени Степанів-Дашкевич

У Львівському палаці мистецтв відбувся урочистий вечір з нагоди 120-річчя від дня народження Олени Степанів-Дашкевич

08.12.12 16:05 0 1435
Під час урочистостей за активну громадську позицію, плідну працю у створенні музейної експозиції у меморіальному помешканні Олени Степанів-Дашкевич та з нагоди відзначення у 2012 році Року хорунжої Січового Стрілецтва Олени Степанів-Дашкевич вручили грамоти та подяки голови облдержадміністрації. Зокрема були відзначені режисер фільму “Олена Степанів”, голова науково-методичної консультаційної ради музею Олени Степанів-Дашкевич, голова ГО “Етра-громадське об’єднання Наталки Криничанки”, адвокат та журналіст, які активно долучились до створення музейної експозиції на вул. Козацькій,11а.

На урочистостях, також було згадано про книгу Анни Кос “З-під знаку Стрільця: Олена Степанів-Дашкевич у світлинах, документах, спогадах”, яка вийшла у друком у грудні цього року. Упорядником книги стала Вікторія Садова – журналіст, заступник директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького». Напрацювання щодо упорядкуванням книжки тривало протягом року.

Нагадаємо, що 2012 рік оголошено Роком хорунжої Січового Стрілецтва Олени Степанів-Дашкевич. Сьогодні зранку за участі заступника голови облдержадміністрації, обласної та міської ради, представників громадськості відбулось покладання квітів до могили Олени Степанів-Дашкевич та проведено поминальну молитву. Керівництво області, міста та представники громадськості також поклали квіти і запалили лампадки на могилі сина Олени Степанів-Дашкевич – історика, політв’язня, громадського діяча Ярослава Дашкевича та могилі чоловіка Олени Степанів-Дашкевич – політичного і військового діяча, генерал-хорунжого армії УНР Романа Дашкевича.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщину відвідала ...
Наступна новина: Комунальні служби Львова ...

КОМЕНТАРІ