Скільки коштуватиме утримання влади у 2013 році ?

Скільки коштуватиме утримання влади у 2013 році ?

09.12.12 21:58 0 1484
На утримання Кабміну, Ради і президента в бюджеті виділено 2,4 млрд грн. Найбільше витратять на президента і чиновників його адміністрації.

У 2010 р. Віктор Янукович обіцяв, що влада уріже витрати на утримання чиновників, а прем'єр Микола Азаров і зовсім говорив, що в уряді готові «штопати скатертини». Тим не менш, за останні три роки істотного скорочення витрат на вищі органи влади не відбулося.

Президент - дорожче всіх

Лідирує за обсягами витрат бюджетних коштів Державне управління справами (ДУСя), яке підпорядковане Адміністрації президента. У наступному році воно отримає з казни 1,29 млрд грн., на 8% менше, ніж у минулому. З цієї суми 300 млн грн. виділяється на утримання Адміністрації президента, тобто не безпосередньо ДУСі, але саме це відомство буде розпоряджатися коштами.

Одна з найбільших статей витрат - забезпечення керівництва країни авіаційним транспортом. З цією метою планується витратити 187 млн ​​грн. Тоді як на підготовку кадрів Нацакадемії держуправління при президенті - 177 млн ​​грн.

У бюджеті 2013 ДУСі не будуть виділяти кошти на «будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію об'єктів». У той же час Forbes.ua писав, що в нинішньому році на будівництво та ремонт держдач, якими завідує ДУСя, пішло 268 млн грн., тоді як в бюджеті було передбачено лише 48 млн грн. - Відсутні гроші були виділені Мінрегіонбудом, який, по ідеї, повинен фінансувати роботи іншого роду.

Витрати держбюджету на утримання ДУСі (в т.ч. президента)

Джерело: закони про держбюджет 2003-2013 рр..

Робота і відпочинок

Найбільша стаття витрат парламенту - законотворча діяльність. На ці цілі в держбюджеті-2013 передбачено 456 млн грн. На що конкретно йдуть ці гроші, в апараті Верховної ради не відповідають. За словами Володимира Макеєнка, нардепа від ПР, ці кошти йдуть на фінансування підготовки законопроектів, в тому числі на всілякі дослідження, підготовку аналітичних матеріалів та іншого. «Ми ж не тільки голосуємо, але і в комітетах працюємо», - підкреслює нардеп.

Крім цього, 302 млн грн. витратять на матеріально-технічне забезпечення депутатів. У тому числі - на оплату проживання іногородніх парламентаріїв у готелях і покупку їм квартир. Ще 88 млн грн. піде на забезпечення відпочинку та лікування нардепів у відомчих санаторіях.

Витрати держбюджету на утримання апарату Верховної ради

Джерело: закони про держбюджет 2003-2013 рр..

На тлі фінансування ДУСі і парламенту видатки на утримання уряду виглядають скромно. Практично всі гроші підуть на матеріально-технічне оснащення Кабміну. З іншого боку, уряд уже продемонстрував, що навіть при скромному бюджеті може дозволити собі, наприклад, витратити 2 млн грн. на ремонт санвузлів у будинку Кабміну.

Джерело: закони про держбюджет 2003-2013 рр..

Джерело: Форбс Україна

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Чернівцях введено ...
Наступна новина: 9 грудня – Міжнародній день ...

КОМЕНТАРІ