Тернопіль: Вулицю Гайову ремонтували з численними порушеннями

Тернопіль: Вулицю Гайову ремонтували з численними порушеннями

10.12.12 10:55 0 1164
Ремонт вулиці Гайової, який проводить служба автомобільних доріг в Тернопільській області, триває уже два роки. Наразі половина дороги відремонтована, ремонт іншої частини «заморозили» на ділянці Замонастирська-Гайова-бічна. Незважаючи на неодноразові звернення усіх служб міської ради до виконавця з проханням прискорити ремонтні роботи на даній вулиці, міські урядовці не отримали жодної відповіді.

«При зниженні температури навколишнього середовища є реальна небезпека у замороженні існуючих та влаштованих водопровідно-каналізаційних мереж, якщо терміново не виконати роботи з влаштування дорожнього покриття проїзної частини даної вулиці», - звертався до виконавця робіт міський голова Тернополя Сергій Надал.

Про загрозу пошкодження існуючих мереж водопроводу та каналізації у своїх листах до начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області писав і директор КП «Тернопільводоканал». Управління ЖКГ, транспорту, комунікацій та зв’язку, надзвичайних ситуацій направляли листи з попередженням виникнення надзвичайних ситуацій. Результат – нульовий.

Враховуючи усі звернення та повне ігнорування міської ради виконавцем, розпорядженням міського голови була створена комісія, яка обстежила уже відремонтовану ділянку на Гайовій. Висновок комісії – роботи виконані з численними порушеннями та зловживаннями. Зокрема, виконавець робіт порушив будівельні норми і правила, вимоги проектно-кошторисної документації та технології виконання робіт. Монтаж бортових каменів був здійснений з порушенням технології укладання елементів благоустрою, бордюри не відповідають вказаному в проекті типу і розмірам та встановлені на бетон низької якості. Окрім того, не облаштовані захисні лотки кабелів зв’язку, що може призвести до їх ушкодження.

Аби не чекати ще невідомо скільки років, поки Служба автомобільних доріг виконає свої зобов’язання, завершити ремонтні роботи на Гайовій взялася міська рада.

«Протягом двох років служба автомобільних доріг в Тернопільській області не могла належним чином відремонтувати цю ділянку. А це магістраль обласного значення і на ній у день рухається кілька сотень автомобілів, не кажучи вже про тернополян та підприємців, які фактично не можуть здійснювати свою діяльність через жахливий стан дороги. Враховуючи те, що замовник робіт не може їх виконати, ми готові відремонтувати дану вулицю силами міськради. Для цього кошти будуть виділені з міського бюджету. І одразу після зими ми розпочнемо будівельні роботи», - зазначив Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська міська рада ...
Наступна новина: Чернівці: Центр культури ...

КОМЕНТАРІ