На Житомирщині правоохоронці разом з громадянами виявляли правопорушників

На Житомирщині правоохоронці разом з громадянами виявляли правопорушників

10.12.12 11:25 0 1146
Цими вихідними масштабний комплекс профілактичних заходів, направлених на попередження скоєння правопорушень, працівники міліції проводили у Володарськ-Волинському районі Житомирщини.

Про міліційне відпрацювання Володарськ-Волинського району та райцентру місцеві мешканці дізналися, судячи з присутності значної кількості правоохоронців на вулицях селища та інших населених пунктах району: на автошляхах порядок вартували даішники, а на місцевому ринку працювали представники декількох служб міліції.

– Профілактичні заходи, які нами проводяться, - зауважив заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Валерій Марчевський, - у першу чергу, направлені на виявлення та припинення протиправних проявів, що суперечать чинному законодавству, а також сприяють вчиненню правопорушень, які створюють перешкоду спокійному життю місцевого населення.

Зокрема, націлені на забезпечення порядку на автошляхах, працівники ДАІ звертали увагу на безумовне дотримання правил безпеки усіма учасниками дорожнього руху. Окрема увага приділялася безпеці пасажирських перевезень. На одній з вулиць Володарська-Волинського даішники зупинили автобус. На перевірку документів водій надав усе, окрім технічного паспорту, що обов’язково має бути в наявності у керманичів транспортних засобів, якими здійснюється перевезення пасажирів. Детальніший огляд автобусу засвідчив, що його технічний стан явно бажає кращого. Виявилося, що в автобусі не працюють зовнішні світлові прилади. А з такою неполадкою використовувати громадський вид транспорту Правилами дорожнього руху забороняється.

За таких обставин виявлені порушення були відображені у відповідних адміністративних матеріалах. За словами працівників ДАІ, до адмінвідповідальності буде притягнуто водія автобусу, а також особу, відповідальну за випуск на лінію громадського транспорту у технічно справному стані.

Окрема ділянка стосувалася й перевірки в районі власників зброї, зокрема, умов її зберігання. В домоволодінні одного з жителів Володарська-Волинського, що є власником мисливської гладкоствольної рушниці, зброя зберігалася з явними порушеннями. Адже сейфом для рушниці слугував звичайна гардеробна шафа. За таких умов доступ до зброї мав не тільки її власник, але й будь-хто з членів родини. Відтак мисливську рушницю було вилучено, а її господаря притягнуто до адміністративної відповідальності.

Загалом серед виявлених близько 100 порушень адміністративного законодавства – виготовлення та зберігання самогону, розпивання спиртних напоїв у громадських місцях, дрібні хуліганства та інші. На вулично-шляховій мережі Володарська-Волинського та автошляхах району працівники ДАІ виявили майже два десятки порушень, серед яких 4 випадки керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Центр культури ...
Наступна новина: На Харківщині внук убив ...

КОМЕНТАРІ