У Житомирі працівники міліції зафіксували, як продавець магазину продав підлітку пиво

У Житомирі працівники міліції зафіксували, як продавець магазину продав підлітку пиво

10.12.12 12:44 0 1057
Днями працівники підрозділу кримінальної міліції у справах дітей провели профілактичний рейд по торгівельним закладам та місцям відпочинку           м. Житомира, контролюючи дотримання антиалкогольного законодавства стосовно неповнолітніх житомирян.

Міліціонери помітили, як з дверей одного з житомирських магазинів вийшов парубок з пляшкою пива в руках. 17-річний хлопець на справедливе запитання правоохоронців чесно відповів, мовляв, тільки-но придбав.

– Іноді купую пиво, - зізнався хлопець. – Зазвичай продавці питають про мій вік. Як не продають, то йду до іншого магазину. Цього разу продавець запитав у мене паспорт, подивився у нього та без проблем продав мені пиво.

Очевидно, в передчутті тих самих проблем продавець магазину, щойно побачивши на порозі магазину нещодавнього покупця в оточенні працівників міліції, терміново заспішив і послався на зайнятість. Зізнаватися у реалізації забороненого товару підліткові, як і спілкуватися з правоохоронцями, відмовився, виставивши на касовий апарат красномовну табличку.

Хоча продавець зник, факт залишився незмінним: попри розвішані на вітринах попередження щодо недопустимості реалізації алкоголю та тютюну дітям, пляшка пива таки опинилася в руках підлітка. Відтак, і продавцеві, і власнику торгівельного закладу уникнути відповідальності не вдасться, адже порушення було ретельно задокументовано у відповідні адміністративні матеріали.

– Відповідальність за продаж неповнолітнім особам спиртних, тютюнових або слабоалкогольних напоїв доволі серйозна, - говорить начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Валерій Ратинський. – На продавця-порушника складається адміністративний протокол, а власника торгівельної точки карають штрафом і можуть навіть позбавити ліцензії.

Не обійшлося тут і без належної профілактичної бесіди з 17-річним парубком, що мав на меті посмакувати пивом.

А от усіх інших продавців працівники дитячої міліції попереджають, що продавати неповнолітнім можна лише безалкогольні та енергетичні напої, що не містять у собі «градусу».

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині викрили ...
Наступна новина: На Волині чоловік хотів ...

КОМЕНТАРІ