Міліція затримала нападника на Вінницьке відділення банку

Міліція затримала нападника на Вінницьке відділення банку

11.12.12 07:49 0 1525
Працівники міліції затримали зловмисника, який вчинив розбійний напад на модульне відділення одного з банків в місті Вінниці. Поштовхом до скоєння злочину став борг у 20 тисяч гривень, який 19-річний молодик не міг віддати.

Нагадаємо, що 23 листопада близько о 16.15 до чергової частини міліції на спецлінію «102» надійшло повідомлення від диспетчера пульту однієї з охоронних фірм міста Вінниці про те, що в відділенні банку, розташованому в центрі міста, спрацювала тривожна сигналізація.

На місці пригоди слідчо-оперативною групою працівників міліції було встановлено, що до приміщення банківської установи зайшов невідомий чоловік та передав касиру записку з вимогою добровільно віддати гроші, інакше він застосує силу. Для підтвердження своїх намірів зловмисник дістав з карману пістолет. Налякана працівниця банківського відділення зібрала усі гроші, що були в касі, та віддала їх зловмиснику. Після чого він з місця пригоди зник.

Як розповів начальник карного розшуку УМВС України у вінницькій області Олександр Глянько, працівниками міліції були вжиті всі необхідні заходи з встановлення та затримання особи, причетної до цього правопорушення. Оперативники шукали зловмисника за описом, складеним зі слів касира, та відео з камер спостережень. Через два тижні підозрюваний був затриманий. Ним виявився 19-річний житель Теплицького району. У Вінниці хлопець заочно навчався в одному з університетів.

Зі слів затриманого, на злочин він наважився через свої боргові зобов’язання. Своїми тимчасовими заробітками, молодик не міг назбирати 20 тисяч гривень, які він заборгував. Просити постійно грошей у батьків він не міг, тому вирішив їх отримати злочинним шляхом – вчинити напад на відділення баку. Для більшої переконливості своїх намірів молодик взяв з собою іграшковий пістолет. Єдине чого не зміг передбачити зловмисник, що в касі виявиться незначна для нього сума – близько 2 тисяч гривень.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч.1 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Зараз він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Проводиться розслідування. За скоєння такого правопорушення передбачено покарання від 2 до 7 років ув’язнення.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці затримали ...
Наступна новина: Журналісти разом із ...

КОМЕНТАРІ