Журналісти разом із міліціонерами ввечері патрулювали Тернопіль

Журналісти разом із міліціонерами ввечері патрулювали Тернопіль

11.12.12 07:55 0 1704
Побачити, як працюють працівники патрульної служби у місті Тернополі, нещодавно мали змогу журналісти одного з регіональних видань. Кореспонденти газети «20 хвилин» долучилися до пішого патрулювання вечірніх вулиць обласного центру разом із міліціонерами.

Щовечора після 18-ї години кілька десятків міліціонерів заступають на патрулювання обласного центру. Перед виходом на службу міліціонерам проводять інструктаж, доводять оперативну інформацію, ознайомлюють з обстановкою в місті та коригують маршрути.

- Робота патрульної служби - це насамперед охорона громадського порядку і недопущення скоєння злочинів у громадських місцях, - розповідає заступник командира роти з кадрового забезпечення Федір Біньковський. - Також правоохоронці задіяні в розкритті злочинів «за гарячими слідами». Інструктаж закінчився, і журналісти з трьома міліціонерами вирушили на патрулювання.             

- Робота в патрульній службі важка, але цікава, - розповідає патрульний Анатолій Паящук. - Це хороша школа, яка тримає у формі. У майбутньому планую продовжувати службу в інших підрозділах.

Патрульний розповів, що у вільний від роботи час усі міліціонери патрульної служби навчаються. З ними проводять теоретичні та практичні заняття, вивчають нормативно-правову базу, зміни в законодавстві. Окрім того, є заняття з фізичної підготовки.

Минула майже година патрулювання. Як правило, міліціонери складали рапорти або застерігали тих, хто палить у громадських місцях. Маршрутом пройшли вже кілька разів. Біля одного з пам'ятників міліціонери помітили хлопця, який розгублено роздивлявся по сторонах. Підійшли, представились, запитали, чи все гаразд. З’ясувалося, у хлопця більше двох годин тому троє невідомих вимагали триста гривень. Патрульні запропонували потерпілому разом із ними пройти в міський відділ та написати заяву. Постраждалий погодився. У міськвідділі його провели в кабінет оперативного працівника, патрульні  ж повернулись на маршрут.

- Колись для цікавості підраховували, скільки кілометрів проходимо під час патрулювання, - каже Павло Дробін. - Залежно від маршруту - приблизно 17-25 кілометрів. У середньому близько 20 кілометрів...

Тим  часом на майдані міліціонери помічають двох чоловіків, які розпивають спиртне. Побачивши правоохоронців, вони намагаються всіляко приховати пляшку з горілкою. 

 - Зараз ми напишемо рапорти, а чоловіків доправлять у відділок міліції, - пояснює Тарас Сиротюк. - Там й оформлятимуть адмінматеріали. Ми ж повернемось на маршрут. Чоловікам загрожує штраф. Насправді в такому стані та ще й взимку люди могли на себе біду накликати. А так хоч і доведеться штраф платити, з самими все буде  гаразд.

Правоохоронці завершили з рапортами та повернулись на маршрут. На годиннику вже пізня година, надворі мінус п’ятнадцять градусів. Журналісти покидають патруль, а міліціонери продовжують охороняти нічне місто.  

СЗГ УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: На Житомирщині спокій ...

КОМЕНТАРІ