На Житомирщині спокій громади та правопорядок, разом з правоохоронцями, охороняють добровільні помічники

На Житомирщині спокій громади та правопорядок, разом з правоохоронцями, охороняють добровільні помічники

11.12.12 07:59 0 1199
Забезпечення охорони громадського порядку є одним з визначальних завдань органів внутрішніх справ. На Житомирщині для його ефективного вирішення активно залучають громадських помічників дільничних інспекторів міліції та членів громадських формувань.

Небайдужість, принциповість та особиста відповідальність за все, що відбувається довкола, – визначальні риси характеру Олексадра Кичі, одного з кращих громадських помічників не лише Ружинського району, а й, певно, Житомирщини.

- Займаюсь цим, майбуть, тому, що у самого виросло двоє синів і завжди хотів захистити їх від вуличного негативу. Навчити поваги до старших, порядності, людяності, - розповідає Олександр Володимирович.

Ці прості життєві істини він засвоїв від свого батька, полковника міліції у відставці, Володимира Володимировича Кичі. Загалом міліцейська династія їх родини налічує майже 75 років відданої служби в органах внутрішніх справ. У нелегкі повоєнні роки дід Володимир Павлович понад 20 років пропрацював у карному розшуку місцевого райвідділку міліції і, виходячи на заслужений відпочинок капітаном міліції, з рук у руки передав синові табельну зброю та батьківські настанови вірно служити людям. Згодом уже Володимир Володимирович вчив своїх дітей, Олександра та Віктора, відданості та відповідальності.

- Та вони постійно приміряли мою форму, ще будучи зовсім малими, найбільше до вподоби був міліцейський кашкет. У дитинстві я носив форму батька, вони - мою, а їх діти – їхню, - ділиться спогадами колишній очільник відділу карного розшуку Ружинського РВ УМВС, а нині голова спілки ветеранів, пенсіонерів та інвалідів органів внутрішніх справ району Володимир Кича.

Відтак, і сини обрали відповідну долю. Старший Віктор, уже підполковник міліції, нині керівник слідчого відділення Оболонського РВ ГУМВС в м. Києві. А молодший, Олександр, тепер щодень носить форму громадського формування «Підрозділ сприяння міліції», який і очолює. Створений він був понад десятиліття тому, у 2001 році, й розпочинав свою історію із загону самозахисту.

За цей час підрозділ пройшов етапи й законодавчого, й організаційного становлення. Було розроблено та затверджено положення, проведено належну реєстрацію, визначено зразки форменого одягу та символіки. Незмінним залишався лише його відданий керівник – Олександр Володимирович Кича, який і опікувався всіма цими та багатьма іншими питаннями.

Саме на базі громадського формування, яке нині, до речі, нараховує 23 активних помічника міліції, було розпочато пошук шляхів реалізації ідеї встановлення відеоспостереження у громадських місцях селища Ружина, адже переваги наявності відеофіксації очевидні. Очікувати матеріальної допомоги від когось не стали, а почали діяти своїми силами.

Сьогодні на території невеличкого селища з населенням у 8 тисяч жителів встановлено близько 70 камер, які ведуть відеоспостереження. Відстеження всієї інформації відбувається у цілодобовому режимі. І без сумніву, що така організація роботи дає свій позитивний результат. Розібратись у будь-якій ситуації, від банальних крадіжок – до більш серйозних протиправних діянь, за наявності зафіксованої відеоінформації набагато простіше, оперативніше та ефективніше.

Заступник начальника УМВС – начальник громадської безпеки Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області Валерій Гутівський, переконаний, що допомога громадських помічників та членів громадського формування з охорони правопорядку не лише в селищі, а й у навколишніх селах просто незамінна, оскільки їх обслуговує лише один дільничний інспектор міліції. Спільні турботи та праця завжди мають результат, а відтак і люди цінують їх роботу.

Дільничний разом з помічником планували на найближчі вихідні черговий, уже, певно, сотий рейд по сільським клубам, вечірнім дискотекам та магазинчикам, звідки підлітки мають змогу отримати цигарки та алкоголь. А відтак попереду ще один неспокійний вечір.

Загалом, прокоментував ситуацію заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Валерій Марчевський, в області зареєстровано 91 громадське формування з охорони громадського порядку, більше 2 тисяч членів яких ефективно допомагають міліції. Окрім того, у населених пунктах області, особливо у віддалених, також активно працює понад 700 громадських помічників дільничного інспектора міліції. Тож така співпраця і має позитивний результат.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Журналісти разом із ...
Наступна новина: Житомирщина: Відбулася ...

КОМЕНТАРІ