На Прикарпатті  за насильницькі дії у родинах   понад тисячу осіб  притягнуто до адмінвідповідальності

На Прикарпатті за насильницькі дії у родинах понад тисячу осіб притягнуто до адмінвідповідальності

11.12.12 09:05 0 1095
Щороку в Україні реєструється понад 84 тисячі звернень щодо насильства у сім’ї, 2,3% з них адресовані мешканцями Прикарпаття. На Івано-Франківщині за насильницькі дії у своїй родині 1 041 особа притягнута до адміністративної відповідальності.

Такі цифри були озвучені минулої п’ятниці на нараді з питань попередження насильства у сім’ї, що проводилася управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Захід відбувся в межах щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», що завершилася.

Зазначалося: здебільшого прояви психологічного насильства зупинити складно; проблематично працювати з кривдниками, які зазвичай не визнають своєї провини та її наслідків. Важливо, на думку учасників наради, враховувати реакцію на прояви насильства у родині дітей, які в майбутньому копіюють поведінку своїх батьків, та індивідуально підходити до кожного випадку насильства у сім’ях.

Від представників управлінь (відділів) у справах сім’ї, молоді та спорту, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та відповідних підрозділів органів внутрішніх справ з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї прозвучали пропозиції щодо необхідності державної програми по роботі із алкозалежними та створення у районних центрах області реабілітаційних палат.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ