На Івано-Франківщині зустрілися з представниками компанії «Шеврон»

На Івано-Франківщині зустрілися з представниками компанії «Шеврон»

11.12.12 09:50 0 1074
Сьогодні голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк та голова обласної ради Василь Скрипничук провели робочу зустріч з представниками компанії «Шеврон» (США), які перебувають на Прикарпатті з метою ознайомлення, «узгодження поглядів» щодо перспектив видобутку сланцевого газу.

Голова ОДА Михайло Вишиванюк у розмові з потенційними інвесторами, які представляють відому американську компанії «Шеврон», підтвердив свою вже раніше озвучену позицію щодо сланцевої теми і Прикарпаття.

«Я особисто з пересторогою ставлюся до цього, виходячи з екологічної безпеки, але одночасно підтримую цей проект в Україні як перспективу того, що Україна має шанс отримати незалежність від дорогого російського газу. У перспективі з імпортера газу Україна може стати експортером».

Михайло Вишиванюк порадив майбутнім інвесторам «опиратися на нашу науку», на професійні кадри престижного в нафтогалузі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та «доносити до громади об’єктивну інформацію, аби отримати максимальну підтримку населення».

Василь Скрипничук, голова обласної ради, вислухавши представників «Шеврона», запевнив: «Івано-Франківська обласна рада підтримувала і підтримуватиме ті проекти, що стосуються економічної незалежності України».

Заступник генерального менеджера Східноєвропейського підрозділу компанії «Шеврон» Даг Учукура та регіональний менеджер Кларк Пітер висловили вдячність керівникам області за надану можливість ознайомитися зі сланцевими перспективами краю, сказали, що мають намір провести власні сейсмологічні дослідження, в тому числі на предмет наявності порід сланцевого газу та його об’єму, оскільки компанія йде на великий ризик інвестувати сотні мільйонів доларів у незнайому досі територію.

Представники «Шеврона» запевнили: вони готові до «правових дискусій і живого відкритого діалогу» з місцевою владою, громадами, щоб «розвіяти страх та перестороги». Компанія має чималий досвід видобутку газу в штаті Техас, над Мексиканською затокою, у Трансільванії (Румунія) та на території Польщі, і зацікавлена у добрій репутації в Україні.

Водночас представники «Шеврона» озвучили свої наміри - на етапі проведення пошукових робіт співпрацювати з «газовими районами» нашої області у соціально-економічному напрямку.

На зустрічі був присутній перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк. Сьогодні представники «Шеврона» побували в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Довідково

Компанія «Шеврон» - друга після ExxonMobil інтегрована енергетична компанія США, одна з найбільших корпорацій в світі. Штаб-квартира — в місті Сан-Рамон, Каліфорнія (США).

Примітка:

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Юні ватерполісти Львівщини ...

КОМЕНТАРІ