У Львові обговорили питання підтримки жіночого підприємництва

У Львові обговорили питання підтримки жіночого підприємництва

11.12.12 11:28 0 1369
10 грудня  у Львові відбулося засідання за  круглим столом на тему: «Особливості впровадження політики підтримки жіночого підприємництва: вітчизняний та зарубіжний досвід».

У роботі круглого столу взяли участь жінки-підприємці м.Львова та директор з комунікацій та обслуговування клієнтів Центру жіночого підприємництва Манітоби (Канада)  Елісон Кіркленд.

В рамках засідання учасниці обговорили питання щодо  створення Центру жіночого підприємництва у Львові. Основні послуги, які надаватиме Центр, включатимуть поради щодо бізнесу, навчання та тренінги, інша допомога жінкам-підприємцям, зокрема щодо започаткування бізнесу.

Крім того, одним із завдань розробленого проекту Регіональної програми розвитку малого підприємництва у Львівській області на 2013-2015 роки є створення сприятливих умов для розвитку молодіжного підприємництва, зменшення рівня безробіття серед молоді шляхом її залучення до підприємницької діяльності.

Врахування гендерних аспектів у всіх сферах життя, в тому числі в економіці, є необхідним, оскільки без цього не можна досягти сталого соціально-економічного розвитку суспільства.

Введення гендерного аналізу в процес вироблення державної політики пов’язане з необхідністю подолання гендерно-нейтрального підходу, який розглядає рівність як однакове ставлення до всіх, незалежно від соціальних обставин. Водночас рівність має означати забезпечення всім громадянам, незалежно від їх статі, раси, етнічних, регіональних, культурних, інших відмінностей, однакових можливостей доступу до позитивних результатів урядової політики та програм, що здійснюються на даний момент. Ефективність здійснюваної політики залежить від якнайповнішого урахування відмінних фізичних, соціальних, економічних характеристик та життєвого досвіду жінок і чоловіків.

Довідка:

Круглий стіл проведено в рамках реалізації ініціативи – «Інтеграція гендерної складової до усіх сфер публічної політики Львівської обласної державної адміністрації» в межах Проекту розробки та впровадження публічної політики (PRISM) в Україні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: На ...
Наступна новина: Чотири львівських будівлі ...

КОМЕНТАРІ