Цьогоріч на Львівщині до адмінвідповідальності притягнуто 13 футбольних фанів

Цьогоріч на Львівщині до адмінвідповідальності притягнуто 13 футбольних фанів

11.12.12 14:25 0 1050
Упродовж 2012 року під час проведення футбольних матчів на території міста Львова 13 фанів вдавалися до вчинення правопорушень. За вказані дії їх було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Вікова категорія порушників, які понесли адміністративну відповідальність, здебільшого становить 20-22 роки. Зазвичай, представники руху «ультрас» під час матчів запалювали фаєра, а також намагалися пронести на стадіон саморобні піротехнічні вироби.

Зауважимо, коли порушення, організовані вболівальниками, відбуваються на стадіонах під час футбольних матчів, тоді арбітри матчу у своїх звітах вказують про них. Відповідно, у цьому випадку слід говорити про фінансову відповідальність керівників футбольних команд, фанати яких скоїли ті чи інші правопорушення.

Варто відзначити, що станом на 1 грудня 2012 року офіційно фан-клубу вболівальників у Львові не існує. Зате зареєстровано громадські організації, функцією яких є координація діяльності вболівальників-«фанатів».

Як зазначив начальник ОГП ГУ МВС України у Львівській області Володимир Гевко, співробітники міліції не залишають поза увагою питання щодо дій футбольних фанів. У Головному управлінні МВС України у Львівській області щоразу перед проведенням футбольного матчу збирають представників громадських організацій, які напряму співпрацюють з керівниками футбольних клубів, а також з вболівальниками. З ними правоохоронці проводять профілактичні бесіди, роз’яснюючи, якою буде відповідальність за вчинення тих чи інших порушень.

Крім того, дані про осіб, які вчинили порушення, міліція обліковує. На сьогодні таких в області є 68 вболівальників, які віднесені до категорії «проблемних».

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Збережіть оселю від ...

КОМЕНТАРІ