Луцьк відвідав Юнас Хельгесон –  людина, яка зламала всі стереотипи про інвалідність

Луцьк відвідав Юнас Хельгесон – людина, яка зламала всі стереотипи про інвалідність

11.12.12 15:37 0 1112
Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з Волинським благодійним фондом «Дитяча місія. Україна» організував зустріч з людиною з обмеженими можливостями Юнасом Хельгесоном. Її відвідали чимало людей з особливими потребами, їхні батьки та волонтери.

Тридцяти п’ятирічний Юнас Хельгесон – шведський підприємець, лектор, музикант та гуморист. З народження у чоловіка – дитячий церебральний параліч. Згідно із прогнозами медиків, Юнас все життя повинен був провести на інвалідному візку. Однак, завдяки своїй наполегливості, цілеспрямованості, він навчився ходити, говорити, грати у гольф, отримав водійські права, одружився. Юнас Хельгесон – автор книги «Да, я таким родился», у якій розповідає історію власного життя, про випробування, які довелося пройти, та про свої почуття.

Юнас – дуже популярна людина у Швеції. Щороку він читає понад 200 лекцій по всій країні для школярів, студентів, викладачів, представників органів влади. У рідній країні молодий чоловік тричі на тиждень зустрічається з людьми з обмеженими можливостями, веде рубрику у газеті, де пише про проблеми людей з інвалідністю.

До України Юнас приїхав уперше на запрошення президента Скандинавської місії, почесного консула України у Швеції Бо Валленберга.

Бо каже, що уперше побачив Юнаса, як той грав на бас-гітарі у церкві. Бо Валленберг не міг повірити, що людина з діагнозом «ДЦП» може так гарно грати.

При народженні навколо шиї Юнаса обмоталася пуповина. «Лікарі сказали, що я не виживу, а я вижив, – говорить Юнас. – Моє життя нелегке, але в мене є життя».

У дитинстві Юнас міг вимовити тільки два слова «мама» та «морозиво».

«Зараз моя професія – це говорити, – розповів Юнас. – Це дається досить нелегко, адже у мої легені не поступає багато повітря. Набираю повітря – промовляю одне речення».

«Від свого життя навчився найголовнішого: я хороший такий, який є; у мене нормальне життя; я повинен концентруватися на тому, що можу робити; той, хто я є – це більше, ніж мій діагноз», – поділився своїми думками з присутніми Юнас Хельгесон.

«Я – не герой, адже один у полі не воїн, – каже Юнас. – Життя не задумане так, аби прожити його власними силами. Ми всі потребуємо любові. Уявляєте, якби у вас була супермашина, але не було доріг? Оточуючі нас люди – це наче дорога, яка допомагає нам рухатися уперед. Мої рідні ніколи не ставилися до мене, як до інваліда. Для них завжди був Юнасом».

Юнас говорить, що у нього дуже багато цілей у житті, серед яких – проводити такі зустрічі, як у Луцьку, в різних країнах, підкорити найвищу гору у Швеції.

Після завершення виступу Юнаса Хельгесона, поспілкуватися з ним виявили бажання чимало людей з обмеженими можливостями.

В рамках проведення зустрічі з гостем зі Швеції Волинський обласний благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» сім’ям, де виховуються діти з інвалідністю, а також молодим людям з обмеженими можливостями вручив подарунки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 18 грудня стартує Луцька ...
Наступна новина: У Луцьку 5,7 тис ...

КОМЕНТАРІ