Львів: Міністерство регіонального розвитку відповіло на резолюцію ОСББ

Львів: Міністерство регіонального розвитку відповіло на резолюцію ОСББ

11.12.12 16:31 0 1121
Львівська міська рада отримала відповідь від профільного Міністерства на резолюцію ІІІ Всеукраїнського форуму ОСББ, який проходив у Львові 2-3 жовтня.

У своїй відповіді Мінрегіонбуд повідомив, що Міністерством проводиться системна робота, спрямована на удосконалення нормативно-правової бази у сфері житлово-комунального господарства, зокрема значна увага приділяється вирішенню проблемних питань функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Так, розроблено законопроект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо об’єднань співвласників багатоквартирного будинку», який, після опрацювання у профільному Комітеті Верховної Ради України, буде включений до порядку денного пленарного засідання ВРУ.

Як повідомляє Міністерство, на засадах пільгового кредитування ремонту та реконструкції об’єктів ЖКГ, які функціонують у складі ОСББ, затверджено для фінансування 20 проектів на загальну суму майже 40 тис. грн. у 5 областях України.

— На жаль, у згаданій відповіді немає конкретного вирішення жодного, піднятого у резолюції питання. Проблеми, які виникають при створенні та функціонуванні ОСББ, і як наслідок,  непослідовні та зовсім нестратегічні спроби влади їх вирішення свідчать про необхідність перегляду та створення нової законодавчої і нормативної бази, яка б регулювала взаємовідносини у ЖКГ із врахуванням в першу чергу нових суб`єктів таких взаємовідносин: співвласників багатоквартирного будинку, ЖБК з іншими суб`єктами (приватними, комунальними, державними), які надають різного виду послуги для співвласників із врахуванням при цьому ролі державних органів та органів місцевого самоврядування. — Галина Когут, начальник Ресурсного центру розвитку ОСББ

— Відповідь Міністерства декларативна. Дуже тяжко вирішуються організаційні питання, приведення нормативних актів до єдиного критерію, немає чітких рекомендацій – в кожній області посадовці  по своєму трактують закони, головам ОСББ доводиться доводити свою правоту. На словах Міністерство погоджується, що ОСББ не повинні бути виконавцем послуг, а на місцях, під загрозою відключення будинків, заставляють збирати кошти за воду, теплопостачання.  В деяких областях не відшкодовують пільги та субсидії, які ОСББ надає пільговикам. — Богдан Ділай, голова ОСББ «МЖК Каменяр»

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ