У Львові проходить форум Проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку»

У Львові проходить форум Проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку»

11.12.12 16:45 0 1196
10-12 грудня у Львові проходить засідання Національного форуму Проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку». Серед 70 учасників – міські голови, представники уряду України, Програми розвитку ООН та інших міжнародних організацій. Учасники форуму діляться кращими практиками та обговорюють перспектив проведення реформи житлово-комунального господарства, децентралізації влади та досягнення сталого розвитку у містах України.

За підтримки Проекту у містах партнерах впроваджуються механізми залучення мешканців до процесу прийняття рішень щодо місцевого розвитку задля вирішення типових проблем міста. Впродовж тільки 2012 року підтримано 22 проекти громад на загальну суму 2,74 млн грн.

— Такі проекти є дуже важливі з точки зору зміни ментальності людей. Люди відчули смак робити щось разом з владою, і коли від цього є результат. Якщо люди зрозуміють, що вони це можуть і хочуть, а влада зацікавлена допомогти, то тоді буде інше суспільство і у Львові, і у Рівному. — Володимир Хомко, міський голова Рівного, головуючий Національного форуму 29 міст-партнерів проекту ПРОООН/МПВСР

Досвід співпраці з ПРООН має і Львів. «Інколи важливо створити прецедент  і рухатися далі. У нас був перший форум по Е-урядуванню за участі ПРОООН, цього року другий форм відбувався самостійно.  Було впроваджено ряд інновацій в е-урядуванні: консультація через сайт, онлайн-заявка. На наступний рік ми ставимо вищі цілі, зокрема, впровадження електронного документообігу, далі — переведення роботи мерії у електронну форму. Бо це і здешевлює роботу, робить її максимально відкритою, максимально спрощує процедури та підвищує ефективність. Форум – це прецедент,і з нього створюються десятки проектів, які стають успішними»,— переконаний Андрій Москаленко, директор департаменту «Адміністрація міського голови».

За словами Єлени Панової, заступника директора Представництва ПРООН  в Україні, співпраця  з Львовом триватиме і надалі.

— Ми віримо, що Львів зможе стати ресурсним містом, яке ділитиметься досвідом з іншими містами України у  сфері  проведення моніторингу, нагляду та контролю за наданням адміністративних послуг. Буде розпочато спільний проект ПРООН на ЛМР за підтримки ЄС щодо надання адміністративних послуг, підвищення спроможності громадських організацій здійснювати моніторинг, контроль за наданням адміністративних послуг. — Єлена Панова

Довідка

Проект ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» (ПРООН/МПВСР) був започаткований у 2004 р. з метою сприяння розвитку місцевого самоврядування у містах України задля покращення рівня життя мешканців міст за рахунок упровадження механізмів самодопомоги. Програма співпрацює із організаціями громад, освітніми установами, місцевими органами самоврядування 23 міст та 5 селищ міського типу й неурядовими організаціями, а також іншими партнерами громадського та приватного секторів на місцевому рівні у сфері впровадження відповідних механізмів для забезпечення сталого розвитку. З 2004 до 2012 р. Було підтримано 306 проекти місцевих громад загальною вартістю 35,4 млн. грн. Більше інформації про діяльність  проекту – на http://msdp.undp.org.ua.

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку. ПРООН тісно співпрацює з усіма верствами суспільства, допомагаючи розбудові країн, спроможних протистояти кризам,  розвивати та підтримувати економічне зростання, націлене на покращення життя  кожної людини. Працюючи  у 177 країнах ми пропонуємо глобальне бачення з урахуванням  специфіки місцевого розвитку, задля розширення прав та можливостей людей та підвищення життєздатності держав. Більше інформації про діяльність  ПРООН – на http://undp.org.ua/

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відкрили ...

КОМЕНТАРІ