Чернівці: Комунальні служби повністю готові до подальшої боротьби із сніговими заметами

Чернівці: Комунальні служби повністю готові до подальшої боротьби із сніговими заметами

11.12.12 17:42 0 1130
Палива, солі та піщаної суміші повинно вистачити на два місяці безперебійної роботи. Про це повідомив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.

«За рахунок залучення додаткової техніки на даний момент нам вдалося розчистити понад 60 вулиць, – повідомив очільник міста. – Техніка МіськШЕПу працює переважно уночі, коли рух транспорту обмежений. Попередньої ночі нам вдалося розчистити фактично усі вулиці, якими курсує громадський транспорт. Незважаючи на те, що за добу випала місячна норма опадів і сніговий покров становить 45-50 см, у Чернівцях не було зупинок руху громадського транспорту.»

Через безперервний снігопад робота по очищенню від заметів значно ускладнювалася. У якийсь момент припинили розсипати сіль та піщану суміш, адже це було неефективно – сніг одразу лягав зверху. Сьогодні розпочали розвантаження 6 вагонів солі, які не прибули до Чернівців вчасно через проблеми із перерахунком коштів.

«Питання проходження коштів через казначейство досі не вирішене на 100 відсотків, – каже заступник Чернівецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів Василь Тимофєєв. – Через труднощі із перерахунком виникла кількатижнева затримка із отриманням 6 вагонів солі. У якійсь мірі це не дає нам виконати той об’єм робіт, який від нас вимагається. Проблеми є, але вони не заважають нам виконувати свої безпосередні обов’язки.»

«Ситуація покращилася, адже снігопад призупинився і ми можемо знову посипати дороги сіллю, – каже Віталій Михайлішин. – Розпочався робочий тиждень. У вихідний день, коли випала основна маса снігу, працівники офісів, торговельних підприємств, навчальних закладів не мали можливості вивести свій персонал на розчистку, бо на місцях знаходилися лише чергові. Силами двірників ЖРЕПів, яких у місті не набагато більше, аніж 300, усе місто прибрати неможливо. Учора вранці до прибирання було залучено й інших працівників цих підприємств. У нас були зауваження до роботи відділів екології районних у місті рад. Ми винесли біля 200 попереджень тим власникам і орендарям приміщень, які не провели розчистку прилеглих територій.

Що змінюється в кращу сторону? Ми поставили перед собою завдання – придбати нову техніку. Це три снігоприбиральні машини IVECO, які виконують більше функцій, аніж машини на базі ЗІЛ. Окрім того, вони не тільки розчищають дорогу, а й одночасно посипають її. Причому місткість кузову у 2,5 рази більша ніж у аналогічних вітчизняних зразків. Це означає, що робиться менше заїздів на завантаження, тож робота стає значно ефективнішою. Одна така машина вже взята нами в аренду і вона працює на повну потужність. У бюджет на наступний рік буде закладено кошти на купівлю цього і ще двох таких автомобілів.»

За переконанням комунальних служб, якщо протягом доби опадів не буде, то ситуація із прибиранням снігу у місті значно покращиться і вони зможуть очистити й віддалені вулиці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ