Чернівці: Проведено першу операцію у новому хірургічному корпусі міської дитячої лікарні

Чернівці: Проведено першу операцію у новому хірургічному корпусі міської дитячої лікарні

12.12.12 08:12 0 1316
Учора, 10 грудня 2012 року, проведено першу операцію в операційному блоці новозбудованого хірургічного корпусу міської дитячої клінічної лікарні на вулиці Буковинській.

«Ця знакова подія стала можливою завдяки зусиллям міської ради, обласної державної адміністрації, управління охорони здоров”я, проектантів, будівельників, колективу лікарні, нашим колегам з лікувальних закладів міста, всім, хто допоміг у реконструкції і розбудові лікарні, – каже начальник управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Ігор Незборецький. – У новому корпусі реалізовані новітні медичні технології: централізована подача медичних газів, вакууму, стислого повітря на кожне робоче місце анестезіолога та лікаря-інтенсивіста. Проведено комунікації на робочі місця хірургів та реаніматологів для застосування телемедичних технологій. Придбано обладнання для ендоскопічної хірургії. Фахівців готували на базах провідних вітчизняних та закордонних клінік.»

З учорашнього дня працює хірургічне відділення, усі пацієнти розміщені у комфортних палатах. У робочому стані найвідповідальніше відділення – анестезіології, реанімації і інтенсивної терапії: двоє новонароджених у транспортних інкубаторах-кувезах переїхали із старого корпусу в новий по новій закритій галереї без втрати тепла і перерви у лікуванні. Працює приймальне відділення і дві лабораторії.

Передислокація клінічних відділень, лабораторій і кабінетів до новаго корпусу відбулась без зупинки надання цілодобової ургентної та планової медичної допомоги дітям краю за профілем відділень лікарні. Як і було заплановано наказом по лікарні, протягом 56 днів виконувався мережевий графік монтажу обладнання, облаштування робочих місць, рекогносцировки і тренінгу медичного персоналу, оформлення необхідних документів, метрологічного контролю, отримання дозволу на користування ліфтами, системою подачі медичних газів, випробування автономного джерела електроенергії на 160 кВт, забору контрольних бактеріологічних висівів, тощо.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: В Чернівцях без ...
Наступна новина: Хмельниччина: Двоє ...

КОМЕНТАРІ