Буковина: До міліції добровільно здали близько 300 одиниць зброї

Буковина: До міліції добровільно здали близько 300 одиниць зброї

12.12.12 11:07 0 1339
Днями співробітники сектору дозвільної системи та державного охоронного нагляду Управління громадської безпеки УМВС області підвели підсумки місячника добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів i спеціальних засобів.

Метою такого заходу є протидія незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, профілактика злочинів з їх використанням.

Як розповів начальник сектору дозвільної системи УМВС підполковник міліції Сергій Чеботар, під час місячника громадяни мали можливість звернутися до органів внутрішніх справ, щоб зареєструвати зброю, або здати її за власним бажанням.

За час проведення заходу буковинці до міліції добровільно здали 291 одиницю зброї, з них: 14 одиниць нарізної армійського зразка, 21 - нарізної мисливської, 202 - гладкоствольної мисливської, 36 одиниць іншої (спортивної, навчальної) та 18 одиниць холодної. Окрім цього, громадяни добровільно віддали міліціонерам 72 одиниці спеціальних засобів, зокрема газові пістолети, револьвери і спеціальні засоби призначені для відстрілу набоїв з гумовою кулею, а також – 892 штуки боєприпасів різних калібрів.

Не зважаючи, що місячник добровільної здачі зброї на території області закінчився, працівники міліції постійно продовжують контролювати наявність незаконної зброї, набоїв та інших небезпечних пристроїв - повідомив Сергій Чеботар.

Також міліціонер нагадав, що згідно частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України, за зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та пристроїв передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років. За носіння холодної зброї частина 2 тієї ж статті передбачає до 3 років позбавлення волі. А відповідно до частини 3 статті 263 Кодексу особа, яка добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини та пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові колишній зек ...
Наступна новина: Луцьк: 14 грудня –День ...

КОМЕНТАРІ