Чорнобильці Рівненщини отримали понад 87 мільйонів

Чорнобильці Рівненщини отримали понад 87 мільйонів

12.12.12 12:43 0 1139
За словами заступниці голови облдержадміністрації Світлани Сад, в області нині проживає 385 тисяч осіб, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Загалом для соціального захисту краян-чорнобильців передбачили майже п‘ятдесяти видів пільг, компенсаційних виплат, доплат та допомог.

Цьогоріч на їх соціальну підтримку вже спрямували 87 мільйонів 500 тисяч бюджетних гривень. Зокрема, більше сорока п’яти мільйонів отримали краяни як доплату за роботу на радіоактивно забруднених територіях, додаткові відпустки та підвищені стипендії. Ще понад сорок мільйонів виплатили потерпілим І-ІІ категорій, які одержують щомісячні допомоги у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва. Водночас 900 тисяч гривень витратили на оздоровлення чорнобильців, а 400 тисяч — на компенсацію банківських позик, наданих на пільгових умовах до 1999 року.

Довідково: Рівненщина – одна з найбільш постраждалих областей України, оскільки радіоактивно забрудненими залишаються понад 55 відсотків території краю (11 тисяч кілометрів квадратних). Шість районів області - Березнівський, Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський, Рокитнівський, Сарненський та місто Кузнецовськ - зазнали радіоактивного впливу внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. На ураженій території – 339 населених пунктів.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: На ...
Наступна новина: Рівненщина отримала 23 ...

КОМЕНТАРІ