Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів та забезпечення житлом інвалідів війни на Хмельниччині в дії

Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів та забезпечення житлом інвалідів війни на Хмельниччині в дії

12.12.12 13:24 0 1324
Одинадцять щасливих новоселів сьогодні отримали ключі від власного житла з рук голови облдержадміністрації Василя Ядухи. Їхня давня мрія здійснилася завдяки реалізації в області соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича – програми «Доступне житло». Цього року з державного бюджету виділено майже 29 мільйонів гривень на здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. « Сьогодні радісний день для тих, хто повірив в соціальні ініціативи нашого Президента. Хмельниччина четверта в Україні за кількістю громадян, які виявили бажання працювати за цією програмою. Вже 53 сім’ї отримали кредити, а 42 - ключі. На сьогоднішній день, відповідно до термінів укладених договорів, позичальникам виплачено компенсацію по отриманим кредитам на суму 172 тисячі гривень. Цей факт свідчить про те, що програма в дії. І як наголошує неодноразово Глава держави, це не одномісячна, не однорічна програма, вона діятиме багато років», - сказав Василь Ядуха.

Кредитування громадян здійснюється по трьох забудовниках та чотирьох об’єктах:

- у серпні 2012 року 9 сімей, яким були надані пільгові кредити, отримали ордери на квартири у 142-кв. ж/б по вул. Інститутській, 6-В в м. Хмельницькому (забудовник – ПФ "Діта");

- у вересні введено в експлуатацію 70-квартирний житловий будинок по вул. Лісогринівецька, 24/2 в м. Хмельницький (забудовник- ТОВ "Трансміськбуд" (м. Хмельницький), у якому 17 квартир придбано громадянами за пільговими кредитами;

- у листопаді введено в експлуатацію 81-квартирний житловий будинок по вул. Пушкінська, 44-а в м. Кам’янець-Подільський ТзОВ "Рокор ЛТД", на придбання квартир в якому 16 сімей отримали пільгові кредити.

Родини, які отримали ключі сьогодні, незабаром справлятимуть новосілля у будинку по вул.. Лісогринівецька, 24/3 у Хмельницькому (забудовник – ТОВ "Трансміськбуд"). Крім того, по програмі «Забезпечення житлом інвалідів війни» у цьому будинку придбано 5 квартир для інвалідів війни загальною вартістю 1477,8 тис.гривень.

Ключі від квартир голова адміністрації вручив і чотирьом інвалідам війни.

«На сьогоднішній день вже вручено 7 ордерів на квартири інвалідам війни: у м.Шепетівка - 1, м.Полонне - 1, м.Нетішин - 2, м.Кам’янець-Подільський – 3 квартири. Оплачено ще 5 квартир у Хмельницькому за кошти держбюджету. До кінця грудня ще одну квартиру буде придбано у Старокостянтинові. У поточному році за кошти державного бюджету для Хмельницької області по програмі «Забезпечення житлом інвалідів війни» для закупівлі квартир інвалідам війни передбачено 3257,6 тис. гривень. Це 15 квартир. Довго вони цього чекали, і приємно, що нарешті це сталося», - сказав голова адміністрації. Він додав, що обласна влада і надалі відстоюватиме інтереси людей, привітав новоселів з визначною подією, побажав здоров’я, добра, злагоди і радості.

«Мені приємно, що жителі Хмельниччини мають можливість отримати житло, пересвідчилися в дієздатності соціальних ініціатив Президента. Сума, на виконання соціальних ініціатив, яка надійшла в область у цьому році, сягає 600 мільйонів гривень. Це надзвичайно великі кошти», - резюмував Василь Ядуха.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ