Кінологи з усієї України підвищують свій професійний рівень на Житомирщині

Кінологи з усієї України підвищують свій професійний рівень на Житомирщині

12.12.12 16:46 0 1031
Днями 26 кінологів з усієї України, які впродовж місяця підвищували службову кваліфікацію та дресирували службових собак у Житомирському училищі професійної підготовки працівників міліції при УМВС України в області, продемонстрували знання, уміння та навички, здобуті в процесі навчання.

Іспити випускників відбулися на базі Кінологічного центру при УМВС Житомирщини, куди були запрошені представники кінологічної служби МВС, а також керівники кількох регіональних підрозділів. Навички, здобуті у ході дресирування собак, гостям і власне викладачам продемонстрували інспектори-кінологи. На випускних іспитах кінологи разом зі своїми чотирилапими помічниками довели своє досконале володіння 9 прийомами загального курсу і 5 спеціальними. Під заслужені оплески собаки виявляли приховану марихуану та власника умовно загубленої речі.

Житомирське училище міліції унікальне саме здійсненням підготовки інспекторів кінологічної служби. Кінологи разом зі своїми волохатими друзями (з якими вони прибувають в училище з усіх куточків України) вивчають ряд специфічних дисциплін: основи зооінженерії та ветеринарії, теорію і практику, а також методику і техніку дресирування службових собак, тактико-спеціальну підготовку. Безпосередньо на практиці у собак виробляють здатність ефективно працювати не тільки вдень, але й у нічний час на спеціальному полігоні, привчають не боятись пострілів, вибухів, адаптують до умов міста. Інспектори-кінологи, що отримали початкову професійну підготовку або ж підвищували професійний рівень на Житомирщині, в подальшому успішно виконують розшукові функції, а їх собаки-вихованці допомагають правоохоронцям у пошуках вибухових пристроїв та наркотичних засобів. І це часто підтверджується словами подяки про те, як колишні випускники училища сьогодні сумлінно і бездоганно справляються зі своїми професійними обов’язками.

За словами начальника Кінологічного центру при УМВС України в Житомирській області Руслана Купрійця, у цьому році на території області за допомогою кінологів здійснено близько сотні виїздів профілактичного характеру з метою пошуку вибухівки, а також ще понад півсотні таких виїздів стосувалися виявлення наркотичних речовин. Загалом же з початку року інспекторами-кінологами здійснено понад 420 виїздів на місця скоєння злочинів, а використання службових собак сприяло розкриттю 270 протиправних дій.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ